Tipul bucătăriei:
Curcuma vietnameză și pește de mărar cu tăiței de orez
- servește 4 persoane
- Uşor
Deliciul galben-soare cu o lovitură de ardei iute și ierburi, acest fel de mâncare vietnamez neobișnuit este popular în Hanoi. Creați-vă propria versiune pentru cină în seara asta
Această rețetă de pește în stil vietnamez este adaptată din Super Food in Minutes de Donal Skehan (Hodder, 25 GBP). Cumpărați de la Amazon aici.
Ingrediente
- turmeric măcinat 2 lingurițe
- ghimbir Bucată de 3cm, rasă
- zahăr pudră 1 linguriță
- sos de pește 2 linguri
- coadă de cod 500g, tăiate în bucăți
- fidea de orez vermicelli 100g
- ulei de floarea soarelui 60ml
- ardei iute roșu 1, tocat mărunt
- mărar o mână mare
- coriandru o mână mare
- ceapa verde o grămadă, mărunțită
- arahide prăjite nesărate 2-3 linguri, tocate
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați curcuma cu ghimbirul, zahărul și sosul de pește într-un vas puțin adânc pentru a face o marinată rapidă. Aruncați peștele în marinată și puneți-l deoparte timp de 5-10 minute în timp ce pregătiți tăiței.
-
Pasul 2
Înmuiați tăiței în apă clocotită timp de 10 minute. Între timp, încălziți uleiul într-un wok sau într-o tigaie și prăjiți peștele la foc mare timp de 3-4 minute sau până când este gătit. Întoarceți peștele cu atenție, astfel încât să nu se rupă. Scoateți tigaia de pe foc și adăugați ardeiul iute, ierburile și ceapa de primăvară, apoi combinați ușor.
-
Pasul 3
Scurgeți tăiței și împărțiți între patru boluri. Se adaugă bucățile de pește și ierburile, se împrăștie cu arahide și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 383
- Gras 19.7g
- Saturează 2.8g
- Carbohidrați 23g
- Zaharuri 2.5g
- Fibră 1.6g
- Proteină 27.6g
- Sare 2.4g