Skip to content

Tipul bucătăriei:

Curry de crevete și ananas din Malaezia cu ceapă crocantă

Curry de crevete și ananas din Malaezia cu ceapă crocantă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Ananasul este abundent în Malaezia și adaugă note dulci și acre acestui curry sărat


Încercați acest vibrant curry de creveți din Malaezia sau consultați aici mai multe idei de curry de creveți.

Ingrediente

  • ulei vegetal 2 linguri
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • ananas 400g, tăiate în bucăți de mușcătură
  • frunze de tei kaffir 4, (a se vedea notele bucătarului mai jos)
  • creveti rege decojiti 350g
  • sos de pește 1 lingură
  • lămâie verde 1, suc
  • ardei iute roșu 1, feliat pentru a servi
  • ceapă prăjită gata preparată a servi (vezi mai jos notele bucătarului)
  • orez fiert de iasomie a servi

PASTĂ

  • echalion șalotă 1, tocat
  • usturoi 6 cuișoare, tocate
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată
  • lemongrass 2 betisoare, tocate
  • ardei iute 2, tocat
  • nuci de macadamia o mână
  • turmeric măcinat 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pasta, răsturnați toate ingredientele și 50 ml de apă într-un blender sau robot de bucătărie și bateți până se omogenizează.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie adâncă și răsturnați pasta. Gatiti usor 15 minute sau pana cand stalotul nu mai miroase crud. Includeți laptele de cocos, ananasul și frunzele de tei din kaffir și fierbeți ușor timp de 10 minute. Se amestecă creveții și se fierbe ușor timp de 5 minute sau până când devin roz. Condimentați cu sosul de pește și sucul de lămâie. Presărați ardeii iute roșii și ceapa crocantă și serviți cu orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 379
  • Gras 26.2g
  • Saturează 15.6g
  • Carbohidrați 15.2g
  • Zaharuri 12.4g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 18.9g
  • Sare 1.2g
.
#Curry #crevete #și #ananas #din #Malaezia #ceapă #crocantă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *