Tipul bucătăriei:

Rețetă Goan Prawn Curry

Curry de creveți Goan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Hirwa kolambi kalwan este un curry verde vibrant de cocos cu creveți, ardei iute, coriandru și frunze de curry. Am folosit creveți cu coajă, deoarece adaugă atât de multă aromă, deși puteți face acest lucru și cu creveți decorticați


Ingrediente

  • creveți mari întregi cu coajă mare 12
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • ulei vegetal 2 linguri
  • chilli verde cu ochi de pasăre 1, tăiată longitudinal
  • frunze de curry 10-12, (a se vedea notele de mai jos)
  • lapte de nucă de cocos 400 ml
  • zahăr pudră o ciupitura
  • pasta de tamarind 3 linguri
  • frunze de coriandru tocat pentru a face 1 lingură

PASTĂ

  • ceapă ½, tocată aproximativ
  • coriandru o grămadă mare, frunze și tulpini tocate
  • usturoi 5 cuișoare, tocate aproximativ
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, tocată aproximativ
  • chilli verde cu ochi de pasăre 1

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți creveții, curcuma și un praf de sare într-un castron și aruncați bine.

  • Pasul 2

    Puneți ingredientele pentru pastă și 70 ml de apă într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați cu o pastă netedă.

  • Pasul 3

    Încălziți uleiul într-o tigaie mare, cu capac, cu fundul greu, la foc mic. Adăugați ardeiul iute verde și frunzele de curry și, pe măsură ce încep să sfârâie, adăugați pasta și prăjiți timp de 3 minute. Adăugați creveții, amestecați bine și prăjiți 1 minut. Adăugați 100 ml de apă, condimentați și gătiți cu un capac timp de 2 minute. Adăugați laptele de cocos, zahărul și pasta de tamarind. Se amestecă bine și se fierbe timp de 4-5 minute sau până când curry-ul s-a îngroșat ușor și creveții sunt fierți. Imprastiați coriandrul și serviți cu orez, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 262
  • Gras 22.8g
  • Saturează 15.1g
  • Carbohidrați 6g
  • Zaharuri 3.4g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 7.2g
  • Sare 0,2g
.
#Curry #creveți #Goan
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast