Tipul bucătăriei:
Curry de masaman de creveți
- servește 2
- Uşor
Cariul Massaman provine din sudul Thailandei și nu este la fel de aprins ca curry-urile verzi sau roșii thailandeze. Ne plac aromele parfumate și textura pe care o adaugă alunele.
Curry Massaman este un curry thailandez extrem de popular pe care ne place să-l facem acasă. Curryul nostru masaman de creveți este o alternativă rapidă și ușoară la o mâncare de luat masa, plus că are peste 500 de calorii.
Ingrediente
- pasta de curry massaman 1-2 linguri (căutați Bart sau Blue Elephant în culoarul condimentelor)
- lapte de nucă de cocos 1 x 400g tablă
- cartofi mici și noi 150g, înjumătățit sau sfredelit dacă este mare
- bat de scortisoara 1
- păstăi de cardamom 2, zdrobit
- crevete rege crude 200g (congelate sunt bine)
- zahar brun 1 linguriță
- tei 2, 1 sferturi pentru servire
- sos de pește 1 lingură
- arahide 1 lingură, prăjită și tocată (opțional)
- ardei iute și busuioc mărunțită pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti pasta de masaman in bucata groasa de lapte de cocos cateva minute pana devine parfumata. Adăugați restul de lapte de cocos și fierbeți timp de un minut. Adăugați cartofii, scorțișoara, cardamomul și fierbeți timp de 15-20 de minute până când cartofii se înmoaie.
-
Pasul 2
Adăugați creveții, zahărul, sucul de lămâie și sosul de pește și gătiți timp de 3-4 minute până când creveții sunt doar gata și roz.
-
Pasul 3
Serviți curry-ul presărat cu pene de var, alune (dacă se folosește), ardei iute și busuioc.
Informatii nutritionale
- Kcals 485
- Gras 34,9g
- Carbohidrați 21g
- Fibră 0,8g
- Proteină 23.2g
- Sare 2,85g