Tipul bucătăriei:
Curry de pește din Caraibe
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați rețeta noastră vibrantă de curry de pește cu pudră de curry din Caraibe, ardei iute din capotă scoțiană și lapte de cocos cremos
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Puteți folosi orice pește alb ferm pentru aceasta – codul, eglefinul și merluciul funcționează bine. Căutați Dunn’s River Mild Caribbean Curry Powder în culoarul condimentelor sau folosiți în schimb o pudră de curry indiană ușoară.
Ingrediente
- fileuri de pește alb fără piele 4 mari
- lămâie ½, suc
- pudră de curry ușoară din Caraibe 2 linguri
- ulei de arahide 1 lingură
- ceapa verde 1 buchet, feliat
- ghimbir o bucată mică, ras fină
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- scotch bonnet chilli 1, tocat mărunt
- ardei roșu 1, tocat în bucăți
- cimbru 1 linguriță de frunze, tocate, plus un plus de servit
- lapte de nucă de cocos 400g tablă
- orez gatit a servi
Metodă
-
Pasul 1
Frecați peștele cu sucul de lămâie, 1 linguriță de pudră de curry și câteva condimente și lăsați să stea în timp ce preparați sosul. Încălziți uleiul într-o cratiță mică sau într-o tigaie adâncă cu capac. Gatiti ceapa de primavara, ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si piperul timp de 5 minute, apoi amestecati praful de curry ramas si cimbru si gatiti 1 minut. Adăugați laptele de cocos și fierbeți, descoperit, timp de 10 minute până când sosul s-a îngroșat.
-
Pasul 2
Adăugați peștele, împingând în sos, apoi acoperiți cu un capac și fierbeți ușor timp de 8-10 minute sau până când peștele se fulge ușor. Se împrăștie cu puțin cimbru proaspăt și se servește cu orez.
Informatii nutritionale
- Kcals 341
- Gras 21.3g
- Saturează 15.5g
- Carbohidrați 6.9g
- Zaharuri 4.3g
- Fibră 3.2g
- Proteină 28.9g
- Sare 0,4g