Tipul bucătăriei:
curry de pollock thailandez
- serveste 4
- Uşor
Acest curry de pollock thailandez este plin de arome asiatice fantastice, dar este gata în mai puțin de o oră, foarte ușor de făcut și are, de asemenea, sub 500 de calorii – perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- pollock fără piele 750 g, tăiate în cuburi mari
- făină 3 linguri
- ulei
- Pastă de curry roșu thailandez 2 linguri
- zahăr de palmier sau zahăr moale brun deschis 1 lingura
- Crema de nuca de cocos 160 ml
- lapte 100 ml
- sos de pește 2 lingurite
- boabe de piper verde în saramură 1 lingurita, scursa si usor zdrobita
- Busuioc thailandez sau coriandru o mână mică
- orez iasomie a servi
- tei 2, înjumătățit
Metodă
-
Pasul 1
Punem pollockul intr-un bol, adaugam faina si rasturnam bucatile pana se imbraca. Se încălzește 1 cm ulei într-o tigaie până se încinge și se prăjește peștele într-un singur strat aproximativ un minut pe fiecare parte, întorcându-le pe măsură ce se rumenesc. Ar trebui să fie doar gătite. Ridicați-le într-o sită pentru a se scurge.
-
Pasul 2
Se pune pasta de curry intr-o cratita cu putin ulei si se prajeste pana incepe sa clocoteasca. Adăugați zahărul pentru un minut, apoi adăugați crema de cocos și laptele și aduceți lotul la fiert. Adăugați sosul de pește, boabele de piper și pollock și presărați busuioc thailandez. Se serveste cu orez si lime.
S-ar putea sa-ti placa si
http://www.olivemagazine.com/recipes/prawn-massaman-curry/4568.html
http://www.olivemagazine.com/recipes/thai-green-curry/4807.html
http://www.olivemagazine.com/recipes/best-ever-curry-recipes/4224.html
http://www.olivemagazine.com/recipes/bombay-egg-and-potato-curry/6506.html
http://www.olivemagazine.com/recipes/chicken-curry-udon/3784.html
Informatii nutritionale
- Kcals 406
- Gras 18g
- Saturate 8.6g
- Carbohidrați 19.4g
- Fibră 0,8g
- Proteină 40.1g
- Sare 1.3g