Tipul bucătăriei:
Cuscus gigant cu bulion de peste picant
- servește 2
- Un mic efort
Condimentează-ți viața cu această rețetă rapidă și ușoară de cușcuș picant, bulion de roșii și pește. Harissa din aceasta conferă preparatului o margine minunat de afumată
Ingrediente
- cuscus gigant 150 g
- ulei de masline
- eşalotă 2, tăiate în jumătate și feliate
- harissa 1 lingură
- roșii prune baby 150 g, tăiate la jumătate pe lungime
- supă de pui 400 ml
- piure de tomate 1 lingură
- cod fără piele, dezosat sau alt pește alb ferm 200 g, tăiate în bucăți
- creveți cruzi decojiți 150 g
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți cușcușul gigant urmând instrucțiunile de pe pachet.
-
Pasul 2
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie și se prăjește șalota până se înmoaie, apoi se amestecă harissa și se fierbe încă un minut. Adăugați roșiile, bulionul, piureul de roșii și fierbeți timp de 5 minute. Adăugați peștele și creveții, acoperiți și gătiți timp de 4-5 minute până când sunt fierte. Se amestecă coaja și sucul de lămâie.
-
Pasul 3
Turnați cușcușul în boluri, puneți o oală peste bulionul de pește și terminați cu pătrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 544
- Gras 9.1g
- Saturează 1.6g
- Carbohidrați 63,7g
- Zaharuri 7.5g
- Fibră 6.9g
- Proteină 48.4g
#Cuscus #gigant #bulion #peste #picant