Tipul bucătăriei:
Dorada cu condiment indian
- serveste 6
- Uşor
Cea mai bună rețetă de pește la grătar. Dorada integrală asezonată cu turmeric, ardei iute, iaurt și chimen are un gust uimitor după o învârtire la grătar
Ingrediente
- dorada 2 întregi, eviscerați și curățați
- ghimbir 2 linguri, ras
- catei de usturoi 4, zdrobit
- iaurt simplu 6 linguri
- ulei de masline
- curcumă 2 lingurite
- pudră blândă de ardei iute 2 lingurite
- semințe de chimen 3 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați pielea a 2 dorada pe fiecare parte cu un cuțit ascuțit. Se amestecă ghimbirul cu căței de usturoi, se condimentează cu sare, apoi se freacă peste tot.
-
Pasul 2
Amestecați iaurt simplu cu 2 linguri de ulei de măsline, turmeric, pudră de ardei iute, 3 linguri de semințe de chimen și condimente. Utilizați pentru a acoperi peștele în interior și în exterior, apoi lăsați-l la rece până când este gata de gătit. gătiți direct pe grătarul (sau pe folie dacă vă este frică să nu se lipească) timp de 6-8 minute pe fiecare parte, până când sunt fierte și ochii devin albi.