Tipul bucătăriei:
Dorada cu orz si praz
- serveste 2
- Puțin efort
Idee rapidă și ușoară pentru o cină cu pește. Dorada prăjită, servită cu orz perlat și praz, cu un strop de vin alb și roșii uscate tocate, face o masă copioasă la mijlocul săptămânii, care este încă sănătoasă și săracă în calorii. O masă hrănitoare și delicioasă la mijlocul săptămânii pentru doi.
Ingrediente
- praz 2 mici, spalate si taiate marunt
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- vin alb 100 ml
- frunza de dafin 1
- arpacaș 50 g, fierte
- rosii uscate la soare 4, tocat grosier
- file de dorada 2
- făină 1 lingura, condimentata
- unt
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți prazul în 1 linguriță de ulei de măsline timp de 2 minute, apoi adăugați usturoiul și fierbeți încă un minut. Adăugați vinul alb, frunza de dafin, orzul perlat și asezonați. Se fierbe până când cea mai mare parte a vinului a dispărut, apoi se adaugă roșiile uscate. Gatiti 5 minute. Pudrați fileurile de dorada în făina asezonată și prăjiți într-o lingură de unt și 1 linguriță de ulei într-o tigaie încinsă timp de 2 minute pe ambele părți sau până când peștele este fiert.
Informatii nutritionale
- Kcals 313
- Gras 14.8g
- Carbohidrați 15.2g
- Fibră 5.7g
- Proteină 22.1g
- Sare 0,8g