Skip to content

Tipul bucătăriei:

Dorada cu orz si praz

Dorada cu orz si praz

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Idee rapidă și ușoară pentru o cină cu pește. Dorada prăjită, servită cu orz perlat și praz, cu un strop de vin alb și roșii uscate tocate, face o masă copioasă la mijlocul săptămânii, care este încă sănătoasă și săracă în calorii. O masă hrănitoare și delicioasă la mijlocul săptămânii pentru doi.


Ingrediente

  • praz 2 mici, spalate si taiate marunt
  • ulei de masline
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobită
  • vin alb 100 ml
  • frunza de dafin 1
  • arpacaș 50 g, fierte
  • rosii uscate la soare 4, tocat grosier
  • file de dorada 2
  • făină 1 lingura, condimentata
  • unt

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți prazul în 1 linguriță de ulei de măsline timp de 2 minute, apoi adăugați usturoiul și fierbeți încă un minut. Adăugați vinul alb, frunza de dafin, orzul perlat și asezonați. Se fierbe până când cea mai mare parte a vinului a dispărut, apoi se adaugă roșiile uscate. Gatiti 5 minute. Pudrați fileurile de dorada în făina asezonată și prăjiți într-o lingură de unt și 1 linguriță de ulei într-o tigaie încinsă timp de 2 minute pe ambele părți sau până când peștele este fiert.

Informatii nutritionale

  • Kcals 313
  • Gras 14.8g
  • Carbohidrați 15.2g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 22.1g
  • Sare 0,8g
#Dorada #orz #praz
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *