Tipul bucătăriei:
Dorada intreaga gatita in papillote
- serveste 4
- Uşor
Peștele poate fi intimidant de gătit, dar această rețetă de dorada gătită în papillote este foarte ușoară și arată impresionant când oaspeții o deschid la masă
*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- dorada 4 întregi, eviscerați și curățați
- lămâi 3, suc
- fenicul 1 bec mic, feliat fin
- rozmarin 8 crengute
- ardei iute roșu 2, fără semințe și tăiate mărunt
- vin alb 200 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Rupeți 4 foi mari de hârtie de copt și împăturiți fiecare în jumătate – fiecare bucată trebuie să fie suficient de mare pentru a încăpea un pește întreg. Condimentam dorada pe dinauntru si pe exterior cu sare si piper.
-
Pasul 2
Așezați majoritatea lămâilor, ușor suprapuse, în burta fiecărui pește, urmate de fenicul, o crenguță de rozmarin și ardeiul iute. Peste peste peste se pune cateva felii de lamaie si o crenguta de rozmarin, apoi se leaga cu niste sfoara de macelar si se asezoneaza din nou cu sare si piper.
-
Pasul 3
Pune câte un pește în centrul fiecărei bucăți de hârtie de copt împăturită, apoi pliază puțin părțile laterale pentru a prinde lichidul. Împărțiți vinul alb și sucul de lămâie peste fiecare pește, apoi strângeți hârtia de copt împreună pentru a sigila ca un pachet grosier. Puneți pachetele pe o tavă de copt și coaceți timp de 18-20 de minute.
-
Pasul 4
Serviți fiecărui oaspete un pachet sigilat, permițându-i să spargă ei înșiși hârtia la masă, eliberând aburi și mirosuri de gătit în aer.
Informatii nutritionale
- Kcals 328
- Gras 5.5g
- Carbohidrați 5g
- Zaharuri 3.5g
- Fibră 3g
- Proteină 32.6g
- Sare 0,5g