Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta Dorada Gatita En Papillote

Dorada intreaga gatita in papillote

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Peștele poate fi intimidant de gătit, dar această rețetă de dorada gătită în papillote este foarte ușoară și arată impresionant când oaspeții o deschid la masă


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • dorada 4 întregi, eviscerați și curățați
  • lămâi 3, suc
  • fenicul 1 bec mic, feliat fin
  • rozmarin 8 crengute
  • ardei iute roșu 2, fără semințe și tăiate mărunt
  • vin alb 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180°C/ventilator 160°C/gaz 4. Rupeți 4 foi mari de hârtie de copt și împăturiți fiecare în jumătate – fiecare bucată trebuie să fie suficient de mare pentru a încăpea un pește întreg. Condimentam dorada pe dinauntru si pe exterior cu sare si piper.

  • Pasul 2

    Așezați majoritatea lămâilor, ușor suprapuse, în burta fiecărui pește, urmate de fenicul, o crenguță de rozmarin și ardeiul iute. Peste peste peste se pune cateva felii de lamaie si o crenguta de rozmarin, apoi se leaga cu niste sfoara de macelar si se asezoneaza din nou cu sare si piper.

  • Pasul 3

    Pune câte un pește în centrul fiecărei bucăți de hârtie de copt împăturită, apoi pliază puțin părțile laterale pentru a prinde lichidul. Împărțiți vinul alb și sucul de lămâie peste fiecare pește, apoi strângeți hârtia de copt împreună pentru a sigila ca un pachet grosier. Puneți pachetele pe o tavă de copt și coaceți timp de 18-20 de minute.

  • Pasul 4

    Serviți fiecărui oaspete un pachet sigilat, permițându-i să spargă ei înșiși hârtia la masă, eliberând aburi și mirosuri de gătit în aer.

Informatii nutritionale

  • Kcals 328
  • Gras 5.5g
  • Carbohidrați 5g
  • Zaharuri 3.5g
  • Fibră 3g
  • Proteină 32.6g
  • Sare 0,5g
.
#Dorada #intreaga #gatita #papillote
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *