Tipul bucătăriei:
Eglefin afumat cu arpagic, mazăre și cartofi zdrobit
- serveste 2
- Uşor
Fileurile de eglefin afumat sunt gătite în unt și servite pe o zdrobită de cartofi, mazăre și arpagic. Terminați stropit cu o reducere de vin alb.
Ingrediente
- cartofi mici de salată 300 g, tăiate la jumătate
- Mazăre congelată 2 pumni
- unt 50 g
- file de eglefin afumat 2, aproximativ 150 g fiecare
- vin alb sau bulion de pui o stropire
- arpagic ½ grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti cartofii pana se inmoaie, apoi adaugati mazarea congelata in ultimele 2 minute de fierbere. Se zdrobește ușor cu jumătate de unt.
-
Pasul 2
Încălziți restul de unt într-o tigaie și gătiți eglefinul timp de 3 minute pe fiecare parte. Scoateți eglefinul apoi adăugați un strop de vin sau supă de pui și reduceți puțin. Se amestecă arpagicul.
-
Pasul 3
Pune cartoful pe 2 farfurii, deasupra cu eglefinul si untul de arpagic.
Informatii nutritionale
- Kcals 438
- Carbohidrați 27.6g
- Proteină 33g
- Gras 22.2g
- Sare 3.33g
- Saturate 13.3g
- Fibră 3.1g
#Eglefin #afumat #arpagic #mazăre #și #cartofi #zdrobit