Tipul bucătăriei:
Eglefin afumat cu linte Puy
- serveste 2
- Uşor
O rețetă delicioasă și ușoară de a găti eglefin afumat. Aroma sa de afumat și textura fermă se potrivește bine cu lintea, acestea din Franța, au o aromă superioară și se țin împreună când sunt gătite, făcându-le o garnitură ideală. Nu vă lăsați păcăliți de simplitatea acestui fel de mâncare, are multă aromă, făcându-l un preparat de pește gustos și rapid la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- unt 50 g
- eglefin afumat 2 fileuri de aproximativ 150 g fiecare, cu pielea
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- capere 1 lingura
- linte Puy 1 pachet de 250 g Merchant Gourmet pungă pentru microunde
- pătrunjel un buchet mic, tocat grosier
- lămâie 1, ½ tăiat în 4 felii
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul într-o tigaie și gătiți ușor eglefinul cu pielea în jos timp de 3-4 minute. Se rastoarna si se adauga usturoiul si caperele si se mai fierbe inca 2-3 minute.
-
Pasul 2
Scoateți peștele și păstrați-l la cald. Adăugați lintea puy și pătrunjelul în unt, amestecând pentru a se acoperi și încălzi. Adăugați sucul de lămâie și gătiți încă câteva minute.
-
Pasul 3
Serviți lintea cu eglefin și felii de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 490
- Carbohidrați 28.6g
- Proteină 43.1g
- Gras 23.4g
- Sare 5.01g
- Fibră 9.5g