Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de empanada de creveti cu ceapa primavara

Empanada de ceapă primăvară și creveți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Puțin efort

Ceapa de primăvară pentru aceasta ar trebui să aibă o dimensiune decentă – dacă arată puțin plină de buruieni folosiți 1 ½ buchet. Empanadas sunt turnover-uri de aluat originare din Portugalia și acum sunt populare și în multe țări din America Latină


Încercați aceste empanadas cu ceapă de primăvară și creveți, apoi verificați și empanadas argentinieni, empanadas ecuadorian și arepas venezuelene.

Ingrediente

  • ceapa verde 1 buchet
  • ulei de masline
  • ardei iute roșu 1, tăiate mărunt
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • creveți cruzi curățați 350 g, tocat grosier
  • feta 75g, maruntita

ALEU DE EMPANADA

  • unt 15 g, rece și tăiate cubulețe
  • făină simplă 250 g
  • ou 1, separate
  • otet de vin alb ½ linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, frecați untul în făină și apoi adăugați albușul și jumătate de gălbenuș (se păstrează restul), oțetul, un praf de sare și suficientă apă rece pentru a face un aluat moale. Se frământă pe o suprafață înfăinată până se omogenizează, apoi se înfășoară și se odihnește timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tăiați capetele verzi ale ceapei primăvară și apoi tăiați mărunt restul. Încinge puțin ulei într-o tigaie și prăjește-le ușor până se înmoaie, dar nu se rumenesc. Adăugați ardeiul iute și usturoiul, amestecați și apoi adăugați creveții și fierbeți până devin opace. Asezoneaza bine. Scoateți creveții și barbotați sucul până se îngroașă, apoi adăugați din nou creveții.

  • Pasul 3

    Împărțiți aluatul de empanada în opt bile și întindeți-l în cercuri subțiri pe o suprafață tapetă cu făină. Puneți puțină umplutură pe o jumătate de aluat, presărați feta deasupra și pliați cealaltă jumătate peste. Tăiați marginea, apoi îndoiți și sertiți aluatul împreună, astfel încât empanada să fie etanș, puneți-o pe o foaie de copt unsă cu ulei, fie pe o parte, fie așezată pe marginea necrisată ca o pastă de cornish. Repetați cu aluatul și amestecul rămas. Amestecați gălbenușul de ou rămas cu un strop de apă și ungeți partea de sus a empanadas.

  • Pasul 4

    Coaceți timp de 30 de minute sau până când devin aurii și ușor crocante pe margini.

Informatii nutritionale

  • Kcals 190
  • Gras 4.9g
  • Carbohidrați 23.7g
  • Fibră 1.6g
  • Proteină 13g
  • Sare 0,7g
#Empanada #ceapă #primăvară #și #creveți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *