Tipul bucătăriei:
Etouffée de languste
- serveste 4
- Uşor
Étouffée (traducere: înăbușit) este un fel de mâncare care se regăsește atât în gătit cajun, cât și în cel creol, iar raci (sau raci) este una dintre cele mai populare versiuni. Sosul roux adaugă o aromă bogată acestui preparat delicios.
Încercați étouffée-ul nostru de languste, apoi consultați mai multe rețete în stil cajun, cum ar fi creveții noștri prăjiți viet-cajun și somonul cajun.
Ingrediente
- unt nesarat 75 g
- făină simplă 2 linguri
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- țelină 1 baton, taiat cubulete
- piper verde 1, tăiat cubulețe
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- roșii prune 4, tăiate cubulețe
- stoc de legume 400 ml
- foi de dafin 2
- cozi de raci decojite 300g (căutați Big Prawn Company în supermarketuri)
- pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
- ceapa verde 4, feliate
- lămâie o stoarcere bună de suc
- orez gatit a servi
amestec de condimente
- oregano uscat 1 lingura
- cimbru uscat 1 lingura
- granule de usturoi 2 lingurite
- piper roșu 1 lingura
- paprika 2 lingurite
- piper negru 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ingredientele de condiment împreună.
Topiți untul într-o tigaie, adăugați făina și gătiți, amestecând aproximativ 5 minute sau până când făina capătă o culoare aurie bogată.
Adăugați ceapa, țelina, ardeiul și usturoiul și continuați să fierbeți încă 10 minute până se înmoaie.
Adăugați condimentele, amestecați și gătiți timp de un minut apoi adăugați roșiile, bulionul și foile de dafin.
Se fierbe timp de 30 de minute.
-
Pasul 2
Adăugați langustele și pătrunjelul și gătiți până se încălzesc.
Se serveste peste orez aburit si se imbraca cu ceapa primavara si un strop de zeama de lamaie.
Informatii nutritionale
- Kcals 280
- Gras 17.1g
- Carbohidrați 17.6g
- Fibră 4.8g
- Proteină 15.2g
- Sare 0,6g