Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie maro acoperită cu tăiței prăjiți, homar fiert și ceapă de primăvară tocată

Fidea chinezească de homar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Felul de mâncare cu homar al bucătarului Jeremy Pang combină crustaceele cu carne cu tăiței de ouă prăjiți și un sos de stridii umami


Încercați acești tăiței chinezești de homar, apoi verificați peștele chinezesc la abur, burta de porc chinezească, coastele chinezești lipicioase și mai multe rețete în stil chinezesc.

Bucătarul Jeremy Pang spune: „Bunica mea a fost ca nașa din Manchester Chinatown, iar acesta a fost preparatul ei. Fiecare proprietar de restaurant chinezesc din oraș știa când a intrat să o întâmpine cu un pahar de sherry și că unul dintre homarii din rezervor ar trebui să-i fie rezervat. Este important să nu vă înmuiați prea mult tăițeii, mai ales în această perioadă a anului – tăițeii lungi reprezintă o viață lungă.

„Puteți folosi un homar pregătit pentru această rețetă, dacă preferați: separați coada și ghearele ca mai jos, apoi reduceți timpul de prăjire la 1 minut. Scoateți din wok pe măsură ce reduceți sosul, apoi adăugați din nou în ultimele 30 de secunde.”

Ingrediente

  • homar viu sau pregătit (vezi sfatul, mai sus) 1 kg
  • faina de porumb 3-4 linguri
  • ulei vegetal pentru prăjire
  • tăiței cu ou 2 portii, inmuiate in apa fierbinte timp de 4-5 minute, apoi scurse pe un prosop curat pentru cel putin 15 minute
  • ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, decojite și tăiate în bețe de chibrit
  • ceapa verde 5, 3 tăiate grosier în bucăți de 3-4 cm, 2 feliate fin pentru a servi

SOS

  • Sos de scoici 2 linguri
  • vin de orez shaoxing 4 linguri
  • supă de pui 200 ml
  • zahăr pudră 1 lingura
  • sos de soia închis 1 lingura
  • faina de porumb 1 lingura, amestecata cu 3 linguri de apa

Metodă

  • Pasul 1

    Pune homarul viu pe o farfurie, se acopera si se da la congelator timp de 30 de minute. Amestecați într-un castron sosul de stridii, vinul de orez, bulionul, zahărul și soia.

  • Pasul 2

    Folosind un cuțit de bucătar ascuțit, ascuțit, puneți cu grijă vârful cuțitului pe cruce de pe capul homarului între ochi. Îndreptând lama cuțitului departe de cealaltă mână, străpungeți capul și tăiați în jumătate – acest lucru va ucide imediat homarul. Întoarce homarul cu susul în jos. Sub coada sa este o gaura mica. Pentru a elimina deșeurile din homar, înfigeți un betisoare în gaură și împingeți-l până la capăt prin baza corpului. Scoateți ghearele răsucindu-le pe fiecare de pe corp. Tăiați între cap și vârful corpului, apoi porționați homarul tăind între fiecare segment al cozii. Spălați bucățile de homar sub jet de apă rece. Puneți ghearele pe o placă și loviți cu partea plată a unui satar sau cu spatele cuțitului sau folosiți un crabi. Acest lucru va face ghearele mai ușor de mâncat mai târziu. Rezervă capul.

  • Pasul 3

    Puneți toate segmentele de coadă de homar și ghearele într-un castron mare, împrăștiați cu făina de porumb și condimentați cu câte un praf bun de sare și piper. Umpleți până la jumătate o tigaie grea sau o friteuză cu ulei vegetal și se încălzește la 180C – verificați dacă este gata introducând vârful unei frigărui sau a unui betisoare în ulei: dacă lemnul începe să petreacă după o secundă sau cam așa ceva, uleiul este gata de utilizare . Puneți cu grijă bucățile de homar în ulei folosind o lingură cu fantă și prăjiți timp de 2-3 minute – poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi. Scurgeți bucățile de homar pe hârtie de bucătărie și luați uleiul de pe foc.

  • Pasul 4

    Încingeți 2 linguri de ulei de prăjire uzat într-un wok la foc mare și prăjiți tăițeii timp de 2-3 minute până când devin ușor crocante la margini. Puneți tăițeii pe un platou de servire și păstrați-l la cald la cuptorul mic, dacă doriți.

  • Pasul 5

    Încălziți încă 1-2 linguri de ulei de prăjit în același wok. Odată ce s-a afumat fierbinte, se prăjește ghimbirul și ceapa primăvară tocată până când ghimbirul începe să se rumenească. Adăugați bucățile de homar și gătiți încă 2-3 minute, îndoind ghimbirul și ceapa primăvară peste homar pentru a nu se arde. Turnați sosul în wok și aduceți la fierbere puternic, apoi adăugați bucățile de homar prăjit și acoperiți cu un capac. Gatiti 3-4 minute. Scoateți capacul și îngroșați sosul adăugând amestecul de făină de porumb și apă, câte puțin, până ajungeți la grosimea dorită – ar trebui să fie de consistența unei smântână. Aranjați bucățile de homar peste tăiței, apoi turnați peste sos. Se ornează cu ceapa primăvară tăiată mărunt.

Informatii nutritionale

  • Kcals 751
  • Gras 35.7g
  • Saturate 2.7g
  • Carbohidrați 67,7g
  • Zaharuri 4.5g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 38.1g
  • Sare 4.1g
#Fidea #chinezească #homar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *