Tipul bucătăriei:
File de macrou condimentat cu salata de cartofi
- serveste 4
- Uşor
Macroul este un pește versatil genial, care funcționează bine la grătar sau la grătar. Această rețetă ușoară îmbunătățește peștele cu condimente indiene și îl servește cu o salată de cartofi cu lămâie.
Ingrediente
- semințe de chimen 2 linguri, zdrobite
- seminte de coriandru 2 linguri, zdrobite
- piper roșu ½ linguriță
- curcumă ½ linguriță
- lămâi 2, 1 tăiat în felii pentru a servi
- file de macrou 8, piele pe și solzită
SALATĂ DE CARTOFI
- cartofi noi mici 500 g, tăiate la jumătate
- ceapa verde 4, tocat
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- ulei de masline 3 linguri
- pătrunjel un buchet mare, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă chimenul, coriandru, cayenne și turmericul cu sucul de lămâie și se condimentează foarte bine. Faceți tăieturi diagonale în pielea macroului și frecați amestecul de condimente peste tot. Se lasă 20 de minute la marinat.
-
Pasul 2
Pentru a face salata, fierbeți cartofii aproximativ 20 de minute până se înmoaie. Se amestecă cu celelalte ingrediente cât este cald.
-
Pasul 3
Prăjiți macroul cu pielea în sus timp de aproximativ 7 minute până când este fiert. Se serveste cu salata de cartofi.