Tipul bucătăriei:
File de macrou la gratar cu mojo de lime
- serveste 4
- Uşor
Macroul este întotdeauna cel mai bine proaspăt, iar sezonul se desfășoară din iulie până în februarie, așa că aveți timp suficient să vă bucurați de el. În timpul verii, ne place această rețetă de fileuri de macrou la grătar cu mojo de lime – aciditatea limei și portocalei funcționează foarte bine cu acest pește gras
Încercați aceste file de macrou la grătar de sezon, consultați salata noastră de macrou afumat, curry de macrou, macrou spaniol și mai multe rețete de macrou.
Ingrediente
- file de macrou 4
- creson sau rucola sau salata de miei câte o mână din fiecare
- portocale 1, piele tăiată și segmentată
MOJO
- ulei de masline 125 ml
- tei 3, 1 decojit si segmentat
- portocale 2, 1 cu coajă și 2 cu suc (ai nevoie de 90 ml)
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- oregano uscat ½ linguriță
- chimen măcinat 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Faceți mojo amestecând toate ingredientele cu excepția segmentelor de lime, condimentați bine. Adăugați segmentele de lime chiar înainte de servire.
-
Pasul 2
Unge macroul cu putin ulei si asezoneaza bine. Încinge grătarul la mare. Macroul la grătar timp de 5 minute cu pielea în sus sau până când fileurile sunt gătite – pielea ar trebui să fie bine învelită. Se amestecă frunzele și se împart în 4 farfurii, se adaugă segmentele de portocale și câte un file și apoi se pune cu lingura peste mojo.
Informatii nutritionale
- Kcals 504
- Gras 44,7g
- Saturate 7.2g
- Carbohidrați 7.6g
- Fibră 1.8g
- Proteină 17.1g
- Sare 0,2g