Skip to content

Tipul bucătăriei:

1834

File de somon la gratar cu lamaie si marar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Gătitul somonului la grătar îi conferă o aromă delicioasă, cu atât mai mult atunci când este infuzat cu lămâie și mărar. Această rețetă face o cantitate generoasă pentru o mulțime, perfectă pentru distracția de vară.


Încercați acest file de somon la grătar, apoi verificați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru condimentat la grătar.

Ingrediente

  • somon 2 fileuri întregi, pe piele
  • mărar o mână mare, tocată grosier
  • arpagic tocat grosier pentru a face 2 linguri
  • lămâi 2, feliate subțiri
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Așezați o parte a pielii de somon cu pielea în jos și acoperiți-l cu ierburile tăiate grosier. Acoperiți cu un strat de felii de lămâie și asezonați bine.

  • Pasul 2

    Puneți cealaltă bucată de somon deasupra, cu pielea în sus. Leagă bucățile de somon împreună în siguranță – poți folosi rafie sau sfoară pentru asta, doar asigură-te că este ud pentru a opri arderea. Ungeți somonul peste tot cu ulei de măsline și înveliți-l într-un strat dublu de folie de tablă.

  • Pasul 3

    Gătiți somonul pe un grătar pe partea mai rece a grătarului timp de aproximativ 7 minute pe fiecare parte, apoi scoateți somonul de pe folie și puneți-l înapoi pe gratar. Mai fierbeți încă 3-5 minute pe fiecare parte până când pielea este carbonizată și peștele fiert până la capăt. Ridicați cu grijă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 256
  • Gras 15.8g
  • Carbohidrați 0,4g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 28g
  • Sare 0,16g
#File #somon #gratar #lamaie #marar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *