Tipul bucătăriei:
File de somon la gratar cu lamaie si marar
- serveste 10
- Puțin efort
Gătitul somonului la grătar îi conferă o aromă delicioasă, cu atât mai mult atunci când este infuzat cu lămâie și mărar. Această rețetă face o cantitate generoasă pentru o mulțime, perfectă pentru distracția de vară.
Încercați acest file de somon la grătar, apoi verificați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru condimentat la grătar.
Ingrediente
- somon 2 fileuri întregi, pe piele
- mărar o mână mare, tocată grosier
- arpagic tocat grosier pentru a face 2 linguri
- lămâi 2, feliate subțiri
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Așezați o parte a pielii de somon cu pielea în jos și acoperiți-l cu ierburile tăiate grosier. Acoperiți cu un strat de felii de lămâie și asezonați bine.
-
Pasul 2
Puneți cealaltă bucată de somon deasupra, cu pielea în sus. Leagă bucățile de somon împreună în siguranță – poți folosi rafie sau sfoară pentru asta, doar asigură-te că este ud pentru a opri arderea. Ungeți somonul peste tot cu ulei de măsline și înveliți-l într-un strat dublu de folie de tablă.
-
Pasul 3
Gătiți somonul pe un grătar pe partea mai rece a grătarului timp de aproximativ 7 minute pe fiecare parte, apoi scoateți somonul de pe folie și puneți-l înapoi pe gratar. Mai fierbeți încă 3-5 minute pe fiecare parte până când pielea este carbonizată și peștele fiert până la capăt. Ridicați cu grijă.
Informatii nutritionale
- Kcals 256
- Gras 15.8g
- Carbohidrați 0,4g
- Fibră 0,1g
- Proteină 28g
- Sare 0,16g