Tipul bucătăriei:
Fileuri de macrou condimentate cu eșalotă și năut de lămâie
- serveste 2
- Uşor
Consultați rețeta noastră ușoară de cină cu macrou. Această idee de mâncare ușoară are multă aromă de la lămâi, harissa și chimen și are sub 500 de calorii
Ingrediente
- eşalotă 3
- lămâi 2
- macrou 4 fileuri
- ulei de masline
- harissa 1/2 linguriță
- chimen măcinat 1 lingura
- naut sau tavă 200 g, scursă
- coriandru un buchet mic, tocat
- mentă un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Curățați și tăiați mărunt eșalota. Pune-le într-un vas, stoarce-le peste una dintre lămâi. Zărați lămâia rămasă într-un castron, apoi tăiați sâmburele peste tot și tăiați bucățile de lămâie din sâmbure în același castron.
-
Pasul 2
Ungeți partea de piele a fiecărui file de macrou și așezați-le pe o tavă de copt. Amestecați harissa și chimionul cu puțin ulei și ungeți-o pe partea de carne, condimentați cu puțină sare. Încingeți un grătar la mare și grătar fileurile până când încep să se învețe, aproximativ 2-3 minute.
-
Pasul 3
Scurgeti ceapa si amestecati cu nautul, coaja si bucatile de lamaie, ierburile aromatice si putin ulei de masline. Serviți 2 fileuri de macrou de persoană cu niște năut.
Informatii nutritionale
- Kcals 481
- Gras 31.1g
- Saturate 5.8g
- Carbohidrați 13.5g
- Fibră 4.8g
- Proteină 34.4g
- Sare 0,6g