Tipul bucătăriei:
Friptură de coajă cu chorizo, sherry și orez
- servește 2
- Uşor
Verificați această rețetă super simplă de monkfish pentru doi. Gata în 40 de minute, acest preparat ușor de pește este o masă sănătoasă în timpul săptămânii, pe care o puteți savura tot anul
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- gatind chorizo 75g, jupuit și tăiat în discuri
- file de rap 2 bucăți de 200 g, jupuite și membrana îndepărtată
- ceapă ½, feliat
- ardei roșu 1, feliat
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- boia afumată dulce 1 linguriță
- pastă de roșii uscate la soare 2 linguri
- sherry uscat 200 ml
- măsline kalamata o mână
- supă de pui 150 ml
- orez gata gătit Pungă de 250g
- zahăr o ciupitura
- portocale ½, segmentat
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și adăugați chorizo. Gatiti 5 minute pana cand este crocant, iar uleiul a devenit rosu. Elimina. Condimentați bine coza și adăugați-o în tigaie. Gatiti 3-4 minute pe fiecare parte pana devin aurii. Îndepărtați coaja
-
Pasul 2
Adăugați ceapa și ardeii în aceeași tigaie și prăjiți-le timp de 5 minute până când s-au carbonizat la margini. Adăugați usturoiul și gătiți 1 minut, apoi adăugați boia și pasta de roșii uscate la soare și gătiți încă un minut. Se toarnă sherry, se adaugă măslinele și chorizo și se fierbe până când sherry-ul se reduce la jumătate. Adăugați bulionul, orezul și zahărul, introduceți-l în ceapa și fierbeți-l, acoperiți-l, timp de 5 minute până când orezul este fierbinte și coacăzul gătit.
-
Pasul 3
Serviți orezul deasupra cu segmentele de coajă și portocală.
Informatii nutritionale
- Kcals 737
- Gras 23.6g
- Saturează 6.9g
- Carbohidrați 54,8g
- Zaharuri 16.5g
- Fibră 6.9g
- Proteină 49.6g
- Sare 2.7g