Tipul bucătăriei:
Fructe de mare fideuà
- serveste 4
- Uşor
Fideuà este un fel de mâncare spaniol asemănător cu paella care folosește fire scurte de paste în loc de orez. Dacă nu găsiți fideuà, rupeți pastele cu păr de înger în bucăți scurte.
Ingrediente
- ulei de masline
- paste fideuà 350 g
- usturoi 2 cuișoare, plus 1 măcinat
- boia afumată 1 lingura
- şofran un praf mare, plus un pic mai mult
- roșie 1 mic, tocat
- supa ușor de pui 1,2 litri
- creveți cruzi decojiti 16
- midii 750g, curatat
- Mazăre congelată 150g, decongelat
- maioneză 4 linguri
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă, apoi pune pastele și amestecă, lăsându-le să devină ușor aurii la căldura uleiului. Adaugam usturoiul feliat, boia de ardei si sofranul si sfarai 30 de secunde, apoi adaugam rosiile si 3/4 din supa. Aduceți la fiert și gătiți timp de 10 minute, amestecând din când în când. Adăugați creveții decojiți, midiile și restul bulionului și mai fierbeți încă 5 minute. Gustați și amestecați pe măsură ce mergeți, pastele trebuie să fie fierte, dar nu moale, iar bulionul trebuie să fie aproape total absorbit. Odată ce scoicile sunt deschise și creveții sunt roz, adăugați mazărea să se încălzească.
-
Pasul 2
Se amestecă maioneza cu usturoiul zdrobit și un praf de șofran și se servește cu fideuà.
Informatii nutritionale
- Kcals 700
- Gras 37.2g
- Saturate 4.2g
- Carbohidrați 53.4g
- Fibră 7g
- Proteină 34.2g
- Sare 1.5g