Tipul bucătăriei:
Fructe de mare prăjite cu unt miso, yuzu hollandaise și maia kimchi
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă se referă la condimente; unt miso, yuzu hollandaise și maia kimchi. Alege
Ingrediente
- unt nesarat 300 g, la temperatura camerei
- miso alb 1 lingura
- kimchi 2 linguri
- maioneză 2 linguri (folosiți Kewpie dacă îl aveți)
- galbenusuri de ou 2
- suc de yuzu 1 lingura
- lămâi 2 mici, 1/2 suc, restul tăiate felii
- calamar 250g, păstrați tentaculele
- creveți mari cruzi cu coajă 12, spate despicat și vene întunecate scoase
- somon 3 fileuri, tăiate la jumătate pe lungime
- ulei
Metodă
-
Pasul 1
Se înmoaie 150 g unt bătându-l cu un tel de mână, apoi se amestecă miso și se transferă în pahare de hârtie ceară sau într-un vas mic și se păstrează la rece, dar nu se lasă să se întărească. Amestecați kimchi-ul și maioneza și dați la rece până aveți nevoie.
-
Pasul 2
Când sunteți gata de servit, faceți olandeză. Puneți gălbenușurile de ou, yuzu și jumătate de sucul de lămâie într-un pahar de plastic și amestecați-le cu un blender. Se încălzește untul rămas într-o tigaie până când începe să barbote ușor, apoi se toarnă peste gălbenușurile de ouă, amestecând tot timpul, până se emulsionează și se îngroașă.
-
Pasul 3
Frecați fructele de mare și peștele cu puțin ulei și prăjiți-le sau prăjiți-le așa cum vă place. Serviți cu condimente la alegere și felii de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 633
- Carbohidrați 2.7g
- Proteină 22.6g
- Gras 59g
- Sare 1g
- Saturate 28.9g
- Fibră 0,3g