Tipul bucătăriei:
Galuste de porc si scoici
- face 20
- Uşor
Oferă-ți invitații cu acest aperitiv impresionant de găluște ușoare ușoare umplute cu scoici și carne tocată de porc într-un sos de stridii
Faceți aceste găluște cu carne de porc și scoici ca parte a unui meniu dim sum, apoi consultați și noi găluște de porcsiu mai and găluște chinezești.
Aceasta este o rețetă de bază grozavă de umplutură de găluște – adăugarea scoicii o face un pic mai elegantă pentru distracție. Cumpărați ambalaje wonton, proaspete sau congelate, în magazinele asiatice, supermarketuri sau online la theasiancookshop.co.uk. Serviți ca aperitiv cu boluri de soia condimentate cu bucăți de ghimbir sau puneți-le într-un bulion aromat și stropiți cu așchii de ceapă primăvară și ardei iute, muguri de fasole și frunze de coriandru.
Ingrediente
- carne de porc tocata 200 g
- ceapa primavara 1, tocat fin
- rădăcină de ghimbir 1 bucată de mărimea degetului mare, plus câteva bucăți de decorat
- Sos de scoici 1 lingura
- sos de soia 1 lingura
- ulei de susan 4 picaturi
- ambalaje wonton 20
- scoici 5 mici
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați carnea de porc, ceapa primăvară, ghimbirul, sosul de stridii, soia și uleiul de susan, lucrând foarte bine împreună. Puneți 1 linguriță de amestec în mijlocul fiecărui înveliș de wonton, umeziți marginile cu apă, apoi ridicați-le și prindeți-le, dar lăsați deasupra să se vadă carnea. Atingeți ușor părțile inferioare pe suprafața de lucru pentru a le aplatiza, astfel încât să se așeze corect atunci când sunt gătite la abur.
-
Pasul 2
Tăiați scoicile subțiri în rondele mici – ar trebui să puteți obține 4 felii din fiecare scoici. Umeziți partea de sus a fiecărei găluște și puneți deasupra o felie de scoici.
-
Pasul 3
Puneți găluștele într-un coș de aburi. Se fierbe la abur timp de 10 minute (în loturi dacă este necesar) până când devine translucid și umplutura este gătită. Decorați cu bucăți de ceapă primăvară.
Informatii nutritionale
- Kcals 49
- Gras 1.3g
- Carbohidrați 5.9g
- Fibră 0,2g
- Proteină 3.9g
- Sare 0,26g