Skip to content

Tipul bucătăriei:

O grămadă de gogoși mici umplute cu amestec de crabi

gogoși de crab de la Chiltern Firehouse

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20
  • Puțin efort

Gogoșile de crab de la The Chiltern Firehouse din Londra sunt un răsfăț de făcut acasă. Dacă nu ați încercat niciodată o gogoașă savuroasă, aceasta este rețeta de încercat.


Încercați aceste gogoși cu crab de la Chiltern Firehouse, apoi consultați mai multe rețete de gogoși dulci și sărate, inclusiv gogoșile noastre lokma cu parfait de ficat de pui, gogoși cu gem și mini gogoși.

Ingrediente

  • făină albă tare 540 g
  • zahăr tos auriu 70 g
  • sare de mare 2 lingurite
  • drojdie instant 1 lingura
  • ouă 4
  • lămâi 3, zestă
  • unt 130 g, felii subțiri
  • ulei pentru prăjit

baza de rosii

  • rosii 4
  • usturoi 1 cuișoare, tocat
  • șalotă 1, tocat
  • ardei iute roșu ¼, însămânțat și tocat
  • oțet de sherry 2 lingurite
  • sos de pește 2 lingurite

amestec de crabi

  • carne de crab alb 200 g
  • baza de rosii 40 ml (vezi mai sus)
  • crème fraîche 30 g
  • busuioc o mână mică, mărunțită mărunt
  • lămâie 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Folosind un mixer electric prevazut cu accesoriu pentru carlig, amestecati faina, zaharul, sarea si drojdia la viteza mica. Într-un castron separat, amestecați 140 ml apă, ouăle și coaja de lămâie.

  • Pasul 2

    Adăugați încet lichidele în amestecul de făină, amestecând în continuare la viteză mică, până se formează un aluat. Măriți viteza și frământați timp de 10-12 minute, sau până când aluatul se desprinde de pe marginile vasului și arată neted și elastic.

  • Pasul 3

    Reduceți viteza până la mic și adăugați untul, câte o felie. Odată ce tot untul a fost încorporat, măriți viteza și frământați încă 5-6 minute până când aluatul arată omogen. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

  • Pasul 4

    Pentru baza de roșii, tăiați roșiile în jumătate și stoarceți semințele. Răziți pulpa roșiilor pe o răzătoare cu cutie, aruncând cojile.

  • Pasul 5

    Puneți pulpa de roșii rasă într-un robot de bucătărie cu usturoiul, eșapa, ardei iute, oțet și sosul de pește. Se amestecă până la omogenizare, se condimentează cu sare, apoi se transferă amestecul pe o cârpă de muselină și se lasă să atârne peste un bol timp de 2 ore.

  • Pasul 6

    Întindeți aluatul de gogoși pe o suprafață ușor făinată până la o grosime de 2 cm și tăiați cercuri de 5 cm. Rulați fiecare într-o bilă și puneți pe o foaie de copt bine unsă.

  • Pasul 7

    Umpleți o cratiță adâncă până la jumătate cu ulei și, la foc mediu, aduceți uleiul la 175C. Prăjiți gogoșile, câte 4, ungându-le constant cu ulei până se rumenesc (aproximativ 4-5 minute). Se scurge pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie.

  • Pasul 8

    Combinați toate ingredientele pentru crab, amestecați bine și asezonați. Faceți o felie în gogoși, fără a trece până la capăt și umpleți cu amestecul de crabi. Stropiți cu câțiva fulgi de sare de mare pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 183
  • Gras 9.2g
  • Carbohidrați 19g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 6g
  • Sare 0,7g
#gogoși #crab #Chiltern #Firehouse
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *