Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un bol umplut cu creveți prăjiți într-un sos cremos de portocale

Golda chingri

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servire 4-6
  • Uşor

Garam masala parfumată se asociază cu lapte de cocos pentru a crea un sos cremos și condimentat pentru creveți prăjiți. Această rețetă vine de la Lila Di la restaurantul Soho din Londra, Gunpowder


Încercați această rețetă de golda chingri de la restaurantul Soho Gunpowder. Apoi, verificați și cotletele lor de miel din Kashmir, broccoli malai și martini cu șofran.

Sfat reteta: La Gunpowder, garam masala se face prin prăjirea în tigaie a scorțișoară, a cuișoarelor și a cardamomului până când este parfumată. Se toarnă apoi într-o pulbere.

Ingrediente

  • creveți tigru cruzi 1 kg, devenat
  • ulei de floarea soarelui 200 ml
  • cartofi 2 mari, tăiate rondele de 1 cm grosime
  • zahăr pudră 1 lingura
  • garam masala 1 lingura, plus un praf
  • ceapa 2, tocate fin
  • usturoi 4 cuișoare mari, tăiate mărunt
  • ghimbir bucata de marimea degetului mare, curatata de coaja si tocata marunt
  • pudră de ardei iute roșu 1 lingura
  • lapte de nucă de cocos 400 ml
  • ardei iute verzi lungi 3-4, despicat pe lungime
  • orez basmati a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți puțină sare în creveți și puneți deoparte. Încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie la foc mediu-înalt și prăjește creveții timp de 1-2 minute sau până când devin roz. Scoateți pe o farfurie folosind o lingură cu fantă. În același ulei, prăjiți rondelele de cartofi timp de 5 minute pe fiecare parte până se rumenesc ușor – poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi. Scoateți pe o farfurie.

  • Pasul 2

    Adăugați zahărul și garam masala în uleiul din tigaie împreună cu ceapa, usturoiul, ghimbirul și pudra de ardei iute. Se prăjește timp de 10 minute până ce ceapa devine aurie. Întoarceți cartofii în tigaie și amestecați ușor pentru a se acoperi bine, apoi turnați laptele de cocos. Se fierbe timp de 10 minute până când cartofii sunt gătiți. Gustați pentru condimente, apoi amestecați până la omogenizare folosind un blender manual și adăugați ardei iute verzi, încă puțin garam masala și creveții. Se amestecă ușor și se servește cu orez basmati.

Informatii nutritionale

  • Kcals 583
  • Gras 45,5g
  • Saturate 13.9g
  • Carbohidrați 20.9g
  • Zaharuri 7.7g
  • Fibră 2.7g
  • Proteină 21.2g
  • Sare 1.9g
#Golda #chingri
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *