Skip to content

Tipul bucătăriei:

Goujonuri de eglefin cu crustă de parmezan și pesto de mazăre

Goujonuri de eglefin cu crustă de parmezan și pesto de mazăre

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Asigurați-vă propriile degete de pește elegant pentru cină în seara asta, cu o crustă de parmezan de lux și pesto de mazăre de casă pentru scufundare


Ingrediente

  • pesmet alb și proaspăt 75g
  • boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
  • lămâie 1, zestrat, ½ încastrat pentru a servi
  • parmezan 25g, ras fin
  • semințe de susan negru 2 linguri
  • eglefin (sau alți pești albi fermi, cum ar fi codul sau polenul) 4 fileuri fără piele, tăiate în degete groase de 1cm
  • făină simplă 25g
  • ouă 2, bătut
  • legume oi pentru prăjit adânc
  • fulgi de sare de mare

PEA PESTO

  • Mazăre congelată 150g, decongelat
  • frunze de menta 50g
  • usturoi 1 cuișor mare, zdrobit
  • migdale 50g
  • ulei de masline 100 ml
  • parmsean 40g, ras fin
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă pesmetul cu ardeiul negru, coaja de lămâie, parmezanul și semințele de susan. Condimentați peștele apoi acoperiți câteva bucăți pe rând în făină urmată de ouul bătut și amestecul de pesmet. Chill.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți mazărea, menta, usturoiul și migdalele într-un mic robot de bucătărie și pulsați până se rupe. Stropiți în uleiul de măsline cu motorul pornit până când aveți un sos neted, cu puțină textură rămasă. Includeți într-un castron și amestecați parmezanul. Condimentați și adăugați sucul de lămâie.

  • Pasul 3

    Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/3 plină cu ulei și încălziți până ajunge la 180C sau o bucată de pâine rumenită în 30 de secunde. Gatiti gunoanele, pe loturi, timp de 2-3 minute sau pana cand sunt aurii si crocante. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se presară cu fulgi de sare de mare. Se servește cu pesto și pene de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 687
  • Gras 47g
  • Saturează 8.9g
  • Carbohidrați 24.2g
  • Zaharuri 3.6g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 39.6g
  • Sare 0,7g
.
#Goujonuri #eglefin #crustă #parmezan #și #pesto #mazăre
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *