Skip to content

Tipul bucătăriei:

7313

Gravadlax de somon marinat (confit)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Aceasta este o variantă minunată a gravadlaxului de somon, în care somonul este marinat pentru scurt timp și apoi prăjit pentru a forma un confit fraged care se topește. Prezentarea acestui fel de mâncare pentru cină este rafinată cu puțină salată de castraveți, sos de muștar și crutoane de secară mărunțite.


Ingrediente

  • file de somon 500 g într-o bucată groasă
  • zahăr tos auriu 25 g
  • sare 25 g
  • lămâi 5, zestă
  • mărar 10 g, plus o mână de decorat
  • ulei de măsline blând suficient pentru a acoperi peștele
  • iaurt grecesc 200 g
  • mustar integral 1 lingura
  • zahăr muscovado 3 lingurite
  • suc de lămâie 1 lingura
  • hrean proaspăt ½ lingurita, rasa
  • pâine de secara 2 felii
  • ulei de masline
  • castravete 1
  • ulei de masline 30 ml
  • otet de vin alb 1 lingurita, de buna calitate
  • semințe de muștar 1 lingura
  • mărar 2 linguri, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Somonul se curăță și se dezosează. Se amestecă zahărul, sarea și coaja de lămâie, apoi se presară uniform pe ambele părți ale somonului. Marinați timp de 1 oră, apoi clătiți cu apă rece. Tăiați în opt bucăți de dimensiuni egale.

  • Pasul 2

    Pentru a face sosul de muștar, amestecați toate ingredientele cu un praf de sare și dați la rece până când este necesar. Apoi, spargeți pâinea de secară în bucăți rustice, de mărimea unui crutoane, stropiți cu ulei de măsline și asezonați. Turnați într-o tigaie mare și gătiți până când devin crocante la margini, apoi răsturnați pe o farfurie și acoperiți cu folie alimentară pentru a nu se usca.

  • Pasul 3

    Pentru a face salata de castraveți, curățați și tăiați castraveții în bucăți mari. Se pune intr-un bol cu ​​putina sare, uleiul de masline si otetul si se lasa la marinat 30 de minute. Adăugați semințele de muștar și mărar înainte de servire.

  • Pasul 4

    Se încălzește uleiul de măsline la 45C (folosește un termometru pentru a verifica temperatura) într-o tigaie adâncă. Puneți somonul în ulei și gătiți timp de 12-15 minute. Se scot din ulei, se acoperă și se răcește la frigider.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, stropiți blatul fiecărei bucăți de somon cu un strat dens de mărar tocat și puneți-l în centrul unui platou. Adăugați o lingură de sos de muștar și puneți pe margine câteva bucăți de castraveți și mărar. Stropiți câteva crutoane și presărați în jurul farfurii și terminați cu puțin ulei de măsline.

Informatii nutritionale

  • Carbohidrați 8g
  • Proteină 15.6g
  • Gras 15.6g
  • Sare 0,92g
  • Fibră 0,9g
#Gravadlax #somon #marinat #confit
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *