Skip to content

Tipul bucătăriei:

1023

Gravadlax (scrumbie vindecată)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

Acest fel de mâncare de somon care se topește în gură este tratat în mod tradițional scandinav cu sare de mare, mărar și piper. Serviți pe pâine de secară prăjită à la Scandi sau cu salată.


Ingrediente

  • macrou 12 fileuri, pe piele (cereți vânzătorul de pește să le dezoseze)

vindeca

  • sare de mare grosieră 80 g
  • turnator de aur zahăr 100g
  • piper alb (proaspat macinat) 15g
  • mărar grămadă mare, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă ingredientele pentru cură într-un bol nemetalic. Presărați un strat din amestecul curat pe suprafața unui vas de copt. Adăugați macroul, apoi presărați un alt strat mai greu de amestec curat pentru a acoperi peștele. Acoperiți cu folie alimentară.

    Pune peste peste o masa de tocat, incarcata cu niste cutii sau borcane, si pune la frigider peste noapte.

  • Pasul 2

    A doua zi, turnați excesul de suc și puneți-l din nou la frigider pentru încă o noapte. Scoateți placa și greutățile, frecați cura, clătiți scurt și tăiați carnea în unghi.

    Scoateți pielea și serviți cu salată sau pe pâine prăjită cu sos de muștar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 169
  • Carbohidrați 1.1g
  • Proteină 14g
  • Gras 12.1g
  • Sare 2,62g
  • Saturate 2.5g
#Gravadlax #scrumbie #vindecată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *