Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta de homar prajit si chipsuri

Gujons de homar cu cartofi prajiti de dovlecei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Pune o întorsătură modernă și sofisticată fish and chips clasic britanic cu această rețetă de gujons de homar cu cartofi prăjiți de dovlecei


Încercați această rețetă de gujons de homar, apoi consultați-ne rulada de homar, macaroane cu homar, termidor de homar și altele retete de homar.

Ingrediente

  • homari întregi gătiți 3, sau aproximativ 250 g-300 g coadă de homar decojită și carne cu gheare
  • faina de porumb 50 g, plus extra pentru praf
  • făină simplă 150 g
  • praf de copt 2 lingurite
  • apă sifonică rece ca gheața 350 ml
  • ulei pentru prăjire adâncă

DOVLECEI PRTEI

  • dovlecel 3 medii
  • făină simplă 200 g
  • boia afumată un ciupit mare
  • cayenne un ciupit mare
  • lapte 50 ml

SOS TARTARE

  • capere 3 linguri, tocate mărunt
  • cornichons 6, tocate fin
  • arpagic tocat pentru a face 2 linguri
  • lămâie verde 1, suc
  • maioneză 6 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul tartar amestecati ingredientele si asezonati bine. Se acopera si se da la rece pana este nevoie.

  • Pasul 2

    Dacă folosiți homarul întreg, îndepărtați ghearele răsucindu-le. Înjumătățiți corpurile de homar în mijloc cu un cuțit ascuțit de pe partea inferioară, îndepărtați cele două bucăți de coadă. Spargeți ghearele lovindu-le ușor cu un sucitor și îndepărtați carnea de gheare, încercând să le păstrați dintr-o bucată. Se usucă pe hârtie de bucătărie, apoi se pudrează toate bucățile în puțină făină de porumb.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 110C/ventilator 90C/gaz 1/4. Tăiați capetele dovleceilor și tăiați-i în cartofi prăjiți, de aproximativ 8 cm lungime. Se condimentează făina cu sare, piper, boia de ardei și cayenne.

  • Pasul 4

    Încinge o tigaie cu ulei nu mai mult de 1/3 plină la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde.

  • Pasul 5

    Înmuiați cartofii prăjiți în lapte, apoi rulați în făină până se îmbracă complet. Prăjiți bețișoarele de dovlecei în loturi până devin crocante și aurii. Scurgeți fiecare lot pe hârtie de bucătărie și asezonați cu mai multă sare, apoi transferați la cuptor pentru a se menține cald în timp ce gătiți cartofii prăjiți rămași.

  • Pasul 6

    Se amestecă făina de porumb, făina, praful de copt și se condimentează bine. Se toarnă apa cu sodă și se bate până se amestecă, (nu bate prea mult sau vei pierde bulele de aer și aluatul nu va fi ușor și pufos).

  • Pasul 7

    Înmuiați bucățile de homar în aluat, lăsați excesul să se scurgă, apoi prăjiți în reprize până când aluatul devine auriu, dar pare ușor și pufos, aproximativ 2-3 minute. Se scurge pe hartie de bucatarie si se serveste imediat cu sosul tartar si cartofi prajiti cu dovlecei.

Informatii nutritionale

  • Kcals 663
  • Gras 39,7g
  • Saturate 3.3g
  • Carbohidrați 55.4g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 19.2g
  • Sare 1.3g
.
#Gujons #homar #cartofi #prajiti #dovlecei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast