Skip to content

Tipul bucătăriei:

Creveți și piper Gumbo

Gumbo de creveți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Un amestec colorat de creveți tigru, slănină afumată, ardei verzi și boia, servit cu orez. În plus, are sub 300 de calorii pe porție și este gata în 35 de minute


Ingrediente

  • slănină fumată tăiată groasă 6 rashers, tocate
  • ulei de arahide
  • ceapa 2, tocat mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, tocate
  • țelină 3 tulpini, tocate
  • făină simplă 2 lingurițe
  • roșii de prune 400g tablă
  • supă de pui 400 ml
  • Ardei verde 1 mare, însămânțată și tăiată în bucăți
  • cimbru 2 crenguțe
  • piper roșu 1 linguriță
  • boia afumată fierbinte 1/2 linguriță
  • creveti tigru crud decojiti 400g
  • patrunjel cu frunze plate 1/2 o grămadă mică, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti slanina intr-un strop de ulei pana cand este crocanta, apoi adaugati ceapa, usturoiul si telina. Gatiti pana se inmoaie si incep sa se coloreze. Presară peste făină și gătește, amestecând până când slănina, legumele și făina devin aurii.

  • Pasul 2

    Includeți roșiile, rupeți-le cu o lingură și continuați să amestecați până când totul este combinat. Se amestecă bulionul, apoi se adaugă piperul, cimbru, cayenne și boia. Condimentează bine. Se fierbe timp de 15-20 de minute până se îngroașă. Adăugați creveții și gătiți timp de 3-4 minute, până când tocmai s-au fiert. Se amestecă pătrunjelul și se servește cu orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 255
  • Gras 9.3g
  • Saturează 3g
  • Carbohidrați 12.2g
  • Zaharuri 8.8g
  • Fibră 4.7g
  • Proteină 28.3g
  • Sare 1.8g
.
#Gumbo #creveți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *