Tipul bucătăriei:
Gurnard cu mazăre și cidru
- serveste 2
- Uşor
Subțiri și cu pulpă fermă, aceste fileuri de gronnard se potrivesc perfect cu mazărea proaspătă de vară și cidru
Ingrediente
- unt 50 g
- ulei de floarea soarelui 1 lingura
- ceapă 1 mic, feliat foarte fin
- usturoi 1 cuișor gras, feliat fin
- gurnard 2 x 350g, filetate și decojite
- făină simplă 2 linguri
- mazăre proaspăt păstă 75 g
- cidru uscat 200 ml
- pătrunjel 2 linguri, tocate mărunt
- mentă 1 lingura, tocata marunt
- pâine crosta sau cartofi noi a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește un buton de unt și puțin ulei într-o tigaie. Gatiti 1 ceapa taiata marunt si 1 catel de usturoi feliat pana se inmoaie, amestecand regulat. Transferați pe o farfurie.
-
Pasul 2
Tăiați 2 × 350 g fileuri de tărâțe cu coajă și apoi pudrați cu făină asezonată.
-
Pasul 3
Punem tigaia pe foc si topim inca un buton de unt cu putin ulei. Adăugați peștele, cu pielea în jos. Gatiti aproximativ 2 minute, pana se rumeneste frumos pe o parte. Întoarceți ceapa și usturoiul în tigaie.
-
Pasul 4
Adăugați 75 g de mazăre, turnați peste 200 ml cidru uscat și fierbeți totul ușor timp de 4 minute. Împărțiți peștele în 2 farfurii încălzite.
-
Pasul 5
Pune tigaia la foc. se adaugă 2 linguri de pătrunjel tocat și 1 linguriță de mentă tocată, urmate de un buton de unt. Barbotați până când este gros și lucios. Puneți mazărea și sosul în jurul peștelui și serviți cu pâine.
Informatii nutritionale
- Kcals 531
- Gras 31.3g
- Carbohidrați 21.5g
- Fibră 3g
- Proteină 38.7g
- Sare 0,72g