Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de peste Gurnard cu mazare si cidru

Gurnard cu mazăre și cidru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Subțiri și cu pulpă fermă, aceste fileuri de gronnard se potrivesc perfect cu mazărea proaspătă de vară și cidru


Ingrediente

  • unt 50 g
  • ulei de floarea soarelui 1 lingura
  • ceapă 1 mic, feliat foarte fin
  • usturoi 1 cuișor gras, feliat fin
  • gurnard 2 x 350g, filetate și decojite
  • făină simplă 2 linguri
  • mazăre proaspăt păstă 75 g
  • cidru uscat 200 ml
  • pătrunjel 2 linguri, tocate mărunt
  • mentă 1 lingura, tocata marunt
  • pâine crosta sau cartofi noi a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește un buton de unt și puțin ulei într-o tigaie. Gatiti 1 ceapa taiata marunt si 1 catel de usturoi feliat pana se inmoaie, amestecand regulat. Transferați pe o farfurie.

  • Pasul 2

    Tăiați 2 × 350 g fileuri de tărâțe cu coajă și apoi pudrați cu făină asezonată.

  • Pasul 3

    Punem tigaia pe foc si topim inca un buton de unt cu putin ulei. Adăugați peștele, cu pielea în jos. Gatiti aproximativ 2 minute, pana se rumeneste frumos pe o parte. Întoarceți ceapa și usturoiul în tigaie.

  • Pasul 4

    Adăugați 75 g de mazăre, turnați peste 200 ml cidru uscat și fierbeți totul ușor timp de 4 minute. Împărțiți peștele în 2 farfurii încălzite.

  • Pasul 5

    Pune tigaia la foc. se adaugă 2 linguri de pătrunjel tocat și 1 linguriță de mentă tocată, urmate de un buton de unt. Barbotați până când este gros și lucios. Puneți mazărea și sosul în jurul peștelui și serviți cu pâine.

Informatii nutritionale

  • Kcals 531
  • Gras 31.3g
  • Carbohidrați 21.5g
  • Fibră 3g
  • Proteină 38.7g
  • Sare 0,72g
#Gurnard #mazăre #și #cidru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *