Tipul bucătăriei:
Halibut, broccoli mov, lămâie conservată
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de halibut, broccoli mov, lămâie conservată provine de la Café Murano a Angelei Hartnett. Lămâia conservată adaugă o adevărată prospețime acestui preparat. În plus, are sub 500 de calorii.
Ingrediente
- pesmet panko 4 linguri
- unt
- Halibutul negru 4 × 150 g bucăți fără piele
- broccoli mov încolțit 250 g, tăiate
- verdeata de primavara 250g, tulpinile îndepărtate și mărunțite
pansament
- lamaie conservata 1
- roșii prune 2
- arpagic ½ grămadă mică, tocată mărunt
- ulei de măsline extra virgin
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face dressingul, răzuiți pulpa de lămâie și aruncați-o, apoi tăiați coaja. Pune roșiile în apă clocotită timp de 5-10 secunde, apoi transferă direct în apă cu gheață. Se lasă să se răcească, apoi se curăță, se răzuiește și se aruncă pulpa și semințele și cubulețe.
-
Pasul 2
Puneți lămâia, roșiile, arpagicul, 2 linguri de ulei de măsline și niște condimente într-un castron și amestecați.
-
Pasul 3
Topiți un nod de unt într-o tigaie, adăugați pesmetul de panko și prăjiți până devine maro deschis. Scurgeți pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 4
Se incinge o tigaie, se adauga putin ulei de masline si se pune pestele cu pielea in jos timp de 3-4 minute. Cand pestele incepe sa prinda o culoare aurie deschisa intoarceti si mai gatiti inca 3-4 minute.
-
Pasul 5
În timp ce peștele se gătește, fierbeți broccoli în apă clocotită până se înmoaie și într-o tigaie separată gătiți verdeața de primăvară în puțin unt până se înmoaie.
-
Pasul 6
Puneți broccoli și verdeața de primăvară pe farfurii, așezați halibutul deasupra, îmbrăcați cu sos de lămâie și roșii și decorați cu pesmet prăjit.
Informatii nutritionale
- Kcals 378
- Carbohidrați 19.9g
- Proteină 39,5g
- Gras 15.8g
- Sare 1.2g
- Fibră 6.3g