Tipul bucătăriei:

Hariyali pește tikka

Hariyali pește tikka

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Maunika Gowardhan, expertă în gătitul indian al măslinelor, împarte somon vibrant, picant, înfășurat în pâine caldă de casă


Încercați rețeta tikka de pește hariyali a lui Maunika Gowardhan, apoi verificați puiul ei chettinad, balchao de porc și biryani vegani. Sau încercați puiul nostru tikka masala.


Maunika spune: „Hariyali înseamnă„ verde ”, iar culoarea vie a acestui tikka provine din cantitatea de ierburi vibrante din marinată. Utilizarea busuiocului îi conferă un gust distinctiv revigorant și există note picante din ardei alb și ardei iute. Am folosit somon, deși orice pește ferm ar funcționa bine ”.

Ingrediente

  • ghimbir Bucată de 2cm, ras fin
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • suc de lămâie 1 lingură
  • piper alb măcinat ½ linguriță
  • ulei neutru (cum ar fi floarea soarelui sau arahide) 2 linguri
  • fileuri de somon fără piele 500g, tăiate în bucăți de 4cm
  • chaat masala a garni
  • ceapa rosie feliate subțire și aruncate cu suc de lime pentru a servi
  • chutney de mango a servi
  • pene de tei a servi

MARINADA

  • coriandru ½ o grămadă mare, tocată aproximativ
  • busuioc ½ o grămadă mare, tocată aproximativ
  • ardei iute cu ochi de pasăre verzi 2-3
  • usturoi 1 cuișor, tocat aproximativ
  • garam masala Sp linguriță
  • suc de lămâie 1 lingură
  • iaurt grecesc 2 linguri

FLATBREADS

  • făină tare de pâine 220g
  • ulei de masline 40ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pâinea plată, puneți făina, uleiul și un praf bun de sare într-un castron mare. Adăugați câte 100 ml apă câte o dată, frământând pentru a face un aluat moale. Acoperiți și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute.

  • Pasul 2

    Frământați aluatul pe o suprafață de lucru pentru câteva minute, apoi împărțiți în șase porții. Rulați fiecare pe un disc subțire de aproximativ 18 cm (nu trebuie să fie un cerc perfect).

  • Pasul 3

    Încălziți o tigaie antiaderentă grea la foc mediu. Încălziți grătarul la mare.

  • Pasul 4

    Adăugați una din turtele plate în tigaie și gătiți timp de 2 minute. Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte timp de 1 minut. Glisați tigaia sub grătar și continuați să gătiți și să vă întoarceți până când este carbonizată și pâinea a umflat (în mod tradițional, ați face acest pas peste o flacără de gaz care ține pâinea plată cu clești, dar nu toată lumea va avea suficientă încredere). Păstrați-l înfășurat într-o cârpă sau folie în timp ce faceți pâinea rămasă.

  • Pasul 5

    Pentru a face somonul, încingeți ghimbirul și usturoiul într-un castron și adăugați sucul de lămâie, piperul alb și uleiul. Adăugați somonul, aruncați și lăsați 5 minute în timp ce faceți marinada.

  • Pasul 6

    Puneți coriandrul, busuiocul, ardeiul iute verde, usturoiul și 2 linguri de apă într-un blender sau robot de bucătărie și blitz până la o pastă netedă. Includeți marinata într-un castron și amestecați garam masala, sucul de lămâie și iaurtul. Adăugați acest lucru în somon și lăsați să se marineze timp de 15-20 de minute.

  • Pasul 7

    Încălziți grătarul până la mediu-mare. Puneți somonul pe o tavă de copt tapetată cu folie. Grătiți bucățile timp de 6-8 minute sau până când sunt fierte și începând să prindă la margini. Presărați cu chaat masala și serviți cu pâine plată caldă, ceapă, chutney și pene de var.

Informatii nutritionale

  • Kcals 641
  • Gras 35.3g
  • Saturează 6.6g
  • Carbohidrați 44.2g
  • Zaharuri 1.6g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 35.4g
  • Sare 0,2g
.
#Hariyali #pește #tikka
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast