Tipul bucătăriei:
Hash de macrou afumat cu ouă, tzatziki și ardei prăjiți
- serveste 4
- Uşor
Acest hash de macrou afumat cu ouă, tzatziki și ardei prăjiți hrănește patru în mai puțin de o oră
Ingrediente
- şofran 2 ciupituri mici
- cartofi făinoase 600 g, decojite și tăiate în bucăți de 3-4 cm
- ceapa 2, tăiate în bucăți
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- unt 25 g
- ulei de rapita
- boia dulce afumată 1 lingura
- lămâie 1, zestă
- macrou afumat fără piele 200 g, fulgi
- ouă 5
- ardei rosii prajiti Borcan de 290 g, uscat cu hârtie de bucătărie și feliat
- rachetă 2 pumni
- tzatziki gata preparat 1 cada
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți la fiert o cratiță mare cu apă cu sare cu un praf de fire de șofran. Adăugați cartofii și fierbeți până se înmoaie, apoi scurgeți bine și lăsați să stea în strecurătoare să se usuce la abur. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.
-
Pasul 2
Puneți ceapa și usturoiul într-o tigaie rezistentă la cuptor cu untul și 1 lingură ulei și prăjiți până se înmoaie, dar nu se colorează. Se amestecă al doilea praf de șofran cu boia și se prăjește un minut. Puneți cartofii și zdrobiți ceapa în timp ce amestecați, apoi prăjiți pentru a deveni un pic crocant.
-
Pasul 3
Se amestecă coaja de lămâie, macrou afumat, 1 ou și niște condimente. Apăsați ușor partea de sus, apoi transferați la cuptor și coaceți timp de 15-20 de minute până când devine crocant și auriu.
-
Pasul 4
Când hașul este aproape gata, încălzește încă o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, prăjește cele 4 ouă rămase după bunul tău plac. Încălziți ardeii într-o cratiță mică.
-
Pasul 5
Împărțiți hașul în farfurii, puneți un ou prăjit pe fiecare, apoi acoperiți cu rucola, ardeii încălziți și tzatziki.
Informatii nutritionale
- Kcals 584
- Gras 36.5g
- Saturate 11.2g
- Carbohidrați 35.4g
- Fibră 4.3g
- Proteină 26.2g
- Sare 2.1g