Tipul bucătăriei:
Hering murat al lui Valentine Warner
- face 2 borcane de 500 g
- Uşor
Heringul murat de la Valentine Warner este o gustare grozavă sau un prânz servit pe pâine cu crustanță cu mult unt. Odată deschise, se vor păstra timp de o săptămână, dar vor rezista până la trei săptămâni nedeschise.
Ingrediente
- hering 4 mici, filetate și dezosate
- sare de mare în fulgi 2 linguri
- pâine crustă și unt pentru a servi
marinata
- otet de vin alb 500 ml
- zahăr tos auriu 200 g
- morcovi 2 mici, decojite și feliate subțiri
- seminte de fenicul sau marar 1 lingura
- seminte de mustar negru 1 lingura
- foi de dafin 2
- ceapă 1 mediu, decojit și tăiat mărunt în inele
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face marinada, puneți într-o cratiță oțetul, zahărul, morcovii, condimentele și foile de dafin și aduceți la fierbere. Reduceți focul și fierbeți ușor timp de 5 minute. Se lasa sa se raceasca complet. Se fierbe ceapa într-o tigaie mică cu apă clocotită timp de 30 de secunde. Se scurge în sită sub jet de apă până se răcește.
-
Pasul 2
Puneți fileurile de hering într-o strecurătoare și stropiți partea de carne cu sare. Se lasa la scurs peste un bol timp de 3 ore. Șterge orice exces de sare cu un prosop uscat de bucătărie. Tăiați fiecare file pe diagonală în două.
-
Pasul 3
Presărați puțin din ceapa tăiată felii în baza a două borcane sterilizate de 500 ml. Adăugați o plină de marinată și puneți câteva bucăți de pește. Continuați să stratificați borcanele cu ceapă, marinată și pește până ajungeți la vârful fiecărui borcan. Asigurați-vă că marinada acoperă complet peștele.
-
Pasul 4
Acoperiți bine și lăsați la frigider cel puțin două zile înainte de servire. Păstrați la frigider și mâncați în decurs de o săptămână de la deschidere. Se pot păstra până la trei săptămâni nedeschise. Serviți cu pâine și unt calde, crocante.
Informatii nutritionale
- Kcals 399
- Carbohidrați 17.4g
- Proteină 31.6g
- Gras 23g
- Sare 3,54g
- Fibră 1.2g