Skip to content

Tipul bucătăriei:

Kedgeree de creveți

Kedgeree de creveți

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Kedgeree este foarte rapid și ușor, dar oferă confort. Orezul picant, creveții suculenți și ouăle fierte se reunesc într-un echilibru excelent de arome. Este perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii.


Ingrediente

  • orez basmati 150 g
  • eşalotă 2, tocate fin
  • ulei
  • pudră de curry Madras 2 lingurite
  • cub de supa de pui ½
  • creveți gătiți decojiți 150 g
  • ouă 2 fierte tari, sferturi
  • unt
  • pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Clătiți orezul în apă rece și lăsați-l la macerat în timp ce gătiți amestecul de bază. Se prăjește ușor eșaota în puțin ulei până începe să se înmoaie, se amestecă cu pudra de curry și cubul de bulion și se fierbe timp de un minut. Adăugați orezul și 300 ml apă și aduceți la fiert, puneți capacul și gătiți timp de 10 minute până când apa ar fi trebuit să se fi absorbit. Amestecați creveții și puneți bucățile de ou deasupra, ungeți cu unt și puneți capacul la loc pentru un minut. Presarati peste patrunjel chiar inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 433
  • Gras 10.8g
  • Saturate 3.2g
  • Carbohidrați 58,6g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 24.6g
  • Sare 2.1g
#Kedgeree #creveți
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *