Tipul bucătăriei:
Kedgeree de creveți
- serveste 2
- Uşor
Acest kedgeree rapid de creveți pentru doi are sub 500 de calorii – perfect pentru o masă la mijlocul săptămânii
Ingrediente
- orez basmati 150 g
- eşalotă 2, tocate mărunt
- ulei pentru prăjit
- pudră de curry madras 2 lingurite
- cub de supa de pui 1/2
- creveți gătiți decojiți 150 g
- ouă 2, fierte tari și tăiate în sferturi
- unt
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
- felii de lamaie a servi
Metodă
-
Pasul 1
Clătiți orezul în apă rece și lăsați-l la macerat în timp ce gătiți amestecul de bază.
-
Pasul 2
Prăjiți ușor eșaota în puțin ulei până începe să se înmoaie, apoi adăugați praful de curry și cubul de bulion și gătiți timp de un minut. Adăugați orezul scurs și 300 ml apă și aduceți la fiert, puneți capacul și gătiți timp de 10 minute până când apa ar fi trebuit să se absoarbă și orezul gătit.
-
Pasul 3
Amestecați creveții cu niște condimente și puneți bucățile de ou deasupra, ungeți cu unt și puneți capacul la loc pentru un minut. Se împrăștie peste pătrunjel și se stoarce peste niște lămâie chiar înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 452
- Carbohidrați 58,7g
- Proteină 24.7g
- Gras 12.8g
- Sare 2.1g
- Saturate 4.5g
- Fibră 1.6g