Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Dal Khichdi cu eglefin afumat (Kedgeree indian)

Kichri cu eglefin afumat și conopidă murată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Kedgeree, așa cum știm, a fost o adaptare a rețetei originale pentru kichri, care constă din orez și linte. Aici, bucătarul-șef al lui Kricket folosește abordarea tradițională, dar îl familiarizează cu eglefinul afumat. Adăugarea sa inteligentă de conopidă murată aduce aciditate și textură unui fel de mâncare altfel bogat


Această rețetă kichri provine de la Will Bowlby, șef bucătar și cofondator al Kricket. Will a petrecut doi ani gătind în Mumbai, apoi călătorind în India, înainte de a lucra pentru Vivek Singh la Cinnamon Kitchen.

Ingrediente

  • galben moong dhal sau mazăre galbenă despicată 100g
  • turmeric măcinat 1/2 linguriță
  • eglefin afumat nevopsit 150g
  • tot laptele 500 ml
  • foi de dafin 2
  • boabe de piper negru 5
  • ulei vegetal
  • ceapă 1/2 mic, tocat
  • ardei iute verde 1, tocat mărunt
  • ghimbir și usturoi tocat mărunt pentru a face 1 linguriță fiecare
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • orez basmati 200g, fiert și răcit
  • unt nesarat 50g
  • gălbenușuri de ou crude 2
  • coriandru frunze de servit

CAULIFLOWER PICKLED

  • otet de vin alb 500 ml
  • zahăr tos auriu 500 ml
  • condimente întregi 2, (un amestec de cardamom, anason stelat sau boabe de piper negru)
  • conopidă 1 cap, rupt în flori mari

Metodă

  • Pasul 1

    Cu cel puțin o zi înainte să doriți să serviți, puneți oțetul, zahărul și condimentele într-o tigaie și aduceți la foc mic. Odată ce zahărul s-a dizolvat scoateți focul și răciți-l.

  • Pasul 2

    Folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit, feliați conopida fină și adăugați-o la lichidul de murare. Poate fi păstrat într-un borcan sterilizat timp de 3 săptămâni.

  • Pasul 3

    În ziua în care doriți să mâncați puneți linte într-o tigaie cu multă apă rece și aduceți la fierbere cu turmeric. Fierbeți până când lintea se transformă într-o pulpă, aproximativ 40 de minute, adăugați mai multă apă dacă lintea se prinde și nu este fragedă. Se răcește, apoi se bate cu un blender până se omogenizează.

  • Pasul 4

    Pune eglefinul, laptele, frunzele de dafin și boabele de piper într-o tigaie mică, astfel încât peștele să fie acoperit. Bateți încet eglefinul timp de 5 minute, sau până când este gătit. Scurgeți peștele de lichid, răcoriți și fulgi, aruncând oasele și pielea.

  • Pasul 5

    Încălziți 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie, adăugați ceapa și gătiți la foc mic până când sunt moi. Ridicați puțin focul, adăugați ardeiul iute, ghimbirul, usturoiul și chimenul, gătiți încă 2 minute. Adăugați piureul de linte și orezul gătit și rupeți cu o lingură de lemn până când boabele sunt bine acoperite. Adăugați eglefinul și untul gătit și amestecați ușor – nu doriți să rupeți prea mult peștele – până când totul este combinat și untul s-a topit. Dacă amestecul este uscat, adăugați brânză de pește sau apă și mai mult unt. Ar trebui să fie cremos și luxos. Condimentați apoi lingura pe farfurii și serviți cu gălbenușurile de ou, o mulțime de piper negru măcinat, o parte din conopida murată.
    și coriandru.

Informatii nutritionale

  • Kcals 940
  • Gras 50.2g
  • Saturează 22.7g
  • Carbohidrați 78g
  • Fibră 5.4g
  • Proteină 41.3g
  • Sare 1.8g
.
#Kichri #eglefin #afumat #și #conopidă #murată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *