Tipul bucătăriei:
Lămâie prăjită cu salsa de crabi
- servește 4 ca starter
- Uşor
Ar putea suna ciudat, dar ai încredere în noi pentru asta. Crocantul pesmetului și coaja de lămâie funcționează perfect cu crabul proaspăt.
Faceți această rețetă de lămâie prăjită cu salsa de crab, apoi descoperiți mai multe tartine de petrecere rapide și ușoare.
Ingrediente
- carne de crab alb 150 g
- șalotă ½, tocat fin
- ardei roșu ½, tocat fin
- ceapa primavara 1, tocat fin
- ulei de masline 1 lingura
- lămâi cu coajă subțire 2
- ou 1
- făină simplă 50g, condimentat
- pesmet panko 120 g
- ulei pentru prăjit
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ușor carnea de crab cu ceapa, ardeiul și ceapa primăvară. Se adauga uleiul de masline si se condimenteaza bine.
-
Pasul 2
Tăiați lămâile subțiri cu un cuțit zimțat și scoateți sâmburi. Asezonați ușor feliile cu sare și proaspăt măcinate
piper negru. Bate oul și pune-l pe o farfurie, punând făina și panko pe alte farfurii. -
Pasul 3
Încinge 2 cm de ulei într-o tigaie. Înmuiați feliile de lămâie în făină, ou și pesmet și prăjiți-le pe fiecare parte, în reprize, până se rumenesc. Păstrează-le la cald în timp ce termini feliile rămase.
-
Pasul 4
Servește feliile de lămâie pe farfurii mici cu salsa de crab îngrămădită deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 221
- Gras 7.3g
- Saturate 1g
- Carbohidrați 24.1g
- Fibră 2.3g
- Proteină 13.6g
- Sare 0,8g