Tipul bucătăriei:
Linguine cu scoici, ardei iute si usturoi
- serveste 4
- Puțin efort
Un fel de mâncare fără efort de paste pentru petrecere, folosind scoici proaspete. Căutați scoici palourde mici și dulci (numite și coajă de covor) fie recoltate în mod durabil, fie cultivate în largul coastei de sud. Dacă nu le-ați gătit până acum, nu vă faceți griji, sunt foarte ușoare și merită efortul – preparatul finit este divin.
Ingrediente
- moluște comestibile 800g, curatat
- linguine 300 g
- ulei de masline
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- ardei iute roșu 2, feliate fin
- vin alb un pahar
- pătrunjel un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Verificați scoicile – dacă sunt deschise, dați-le o lovitură pe suprafața de lucru – dacă nu se închid, aruncați-le. Gatiti pastele conform instructiunilor de pe pachet.
-
Pasul 2
Încingeți un melc foarte bun de ulei de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă, cu capac. Adaugă usturoiul și ardeiul iute și sfârâie câteva minute. Puneti scoicile si vinul, puneti capacul si lasati cateva minute pana cand toate scoicile sunt deschise (aruncati cele care stau inchise).
-
Pasul 3
Scurge pastele si varsa in tava cu scoici cu patrunjel. Se amestecă totul și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 336
- Gras 5.5g
- Carbohidrați 57,8g
- Fibră 2.4g
- Proteină 14.5g
- Sare 0,07g