Skip to content

Tipul bucătăriei:

Linguine cu scoici, curcuma și coriandru

Linguine de scoici cu turmeric și coriandru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Încercați această versiune condimentată a spaghetelor alle vongole inspirată de călătoriile Sabrinei în Veneția, cu un semn către vechea dragoste venețiană pentru importul de condimente


Această rețetă lingvistică de scoică, o întorsătură asupra clasicului spaghetti vongole, a fost scrisă de Sabrina Ghayour, inspirată din călătoriile ei din Veneția. Ea spune: „M-am îndrăgostit repede de acest oraș italian și de istoria și cultura sa minunată. Dar mâncarea și tradițiile sale sunt cele care mă inspiră cel mai mult. Veneția a fost odată unul dintre cele mai importante posturi comerciale din lume, aducând tot felul de ingrediente neobișnuite în Europa din est și dincolo. Piața Rialto mă transformă într-o supraîncărcare senzorială: există creveți, scoici, melci și pește proaspăt minunat și o serie de fructe și legume colorate. Spaghetti alle vongole sunt pastele mele preferate și le consum zilnic la Veneția, uneori chiar de două ori. Această versiune este destul de diferită, dar, făcând un semn către vechea dragoste venețiană pentru importul de condimente, am simțit că este un omagiu perfect respectabil clasicului. ”

Ingrediente

  • linguine sau spaghete 400g
  • ulei de masline 2 linguri
  • usturoi 6 cuișoare mari, feliate subțire
  • curcuma proaspata 3 degete (aproximativ 6-7cm fiecare), spălate și rase foarte fin
  • fulgi de chilli uscat 1 linguriță
  • moluște comestibile 1 kg, curățat
  • vin alb 250ml
  • unt sărat 100g, cubulețe
  • roșii prune pentru copii 200g, înjumătățit
  • coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ, inclusiv tulpini

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti pastele intr-o tigaie mare cu apa clocotita sarata pana la al dente. Se scurge, rezervând o parte din apa de gătit.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o altă tigaie mare și amestecați usturoiul, turmericul și fulgii de ardei iute, lăsându-i să picure ușor timp de 1-2 minute. Adăugați scoici, amestecând rapid pentru a acoperi. Asezonati generos apoi adaugati vinul si amestecati din nou. Acoperiți cu un capac și lăsați câteva minute să gătească.

  • Pasul 3

    Scoateți capacul, amestecați din nou și introduceți pastele, untul, roșiile și câteva linguri de apă de gătit pentru paste. Se amestecă și se lasă lichidul să se reducă ușor și se acoperă pastele. Gustați și condimentați din nou, dacă este necesar, apoi aruncați coriandrul și serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 763
  • Gras 29.3g
  • Saturează 14.3g
  • Carbohidrați 82,5g
  • Zaharuri 6.2g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 29.7g
  • Sare 2.4g
.
#Linguine #scoici #turmeric #și #coriandru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *