Tipul bucătăriei:
Macrou cu salată de struguri murați
- servește 2
- Uşor
Serviți macrou la grătar pe un pat de struguri murați și cu semințe de coriandru zdrobite în această cină de 20 de minute, cu conținut scăzut de calorii
Ingrediente
- otet de vin rosu 2 linguri
- zahăr pudră o ciupitura
- echalion șalotă ½, tocat mărunt
- ardei iute roșu 1, însămânțată și tocată mărunt
- struguri roșii fără semințe 200g, feliat
- seminte de coriandru 2 lingurițe
- file de macrou 2, dezosat
- ulei de măsline extra virgin 2 linguri, plus puțin suplimentar
- rachetă 2 pumni
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă oțetul, zahărul, șalota și ardeiul iute cu mult condiment, apoi se adaugă strugurii tăiați felii și se amestecă bine. Acoperiți și răciți timp de 2 ore.
-
Pasul 2
Prajiti semintele de coriandru intr-o tigaie pana miroase parfumat, apoi zdrobiti usor folosind un pistil si mortar.
-
Pasul 3
Încălziți grătarul la mare. Puneți fileurile de macrou pe o tavă de copt, cu pielea în sus, stropiți cu ulei, condimentați și grătiți timp de 3-4 minute sau până când pielea este crocantă.
-
Pasul 4
Îndepărtați strugurii pe 2 farfurii. Bateți uleiul de măsline în pansamentul rămas, adăugați racheta și aruncați bine. Includeți într-un castron de servit.
-
Pasul 5
Puneți macroul deasupra strugurilor, presărați cu semințele de coriandru și serviți cu racheta pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 360
- Gras 20.8g
- Saturează 4.5g
- Carbohidrați 23.5g
- Zaharuri 19.3g
- Fibră 3g
- Proteină 18.3g
- Sare 0,4g