Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de macrou cu salsa de lamaie

Macrou cu salsa de lamaie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Macroul la grătar sau la grătar este ușor de gătit, economic de cumpărat și plin de aromă. Aici este servit cu o salsa de lamaie si masline. Macroul durabil este unul dintre peștii mai ușor de găsit – căutați peștii certificati MSC din Cornwall


Ingrediente

  • lămâie 1, înjumătățit
  • ulei de masline
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • măsline verzi o mână, fără sâmburi și sferturi
  • pătrunjel o mână
  • macrou 4, eviscerată și curățată

Metodă

  • Pasul 1

    Stoarceți sucul de la lămâie și păstrați-l. Tăiați din nou lămâia în jumătate, apoi răzuiți și aruncați pulpa. Dacă există o midă groasă pe coajă, tăiați jumătate. Tăiați coaja în cubulețe.

  • Pasul 2

    Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga lamaia si se amesteca pana incepe sa se caramelizeze pe margini. Puneti intr-un bol si adaugati usturoiul si maslinele. Adăugați mai mult ulei de măsline și puțin suc de lămâie și asezonați. Se lasa sa stea 2 ore. Se amestecă apoi pătrunjelul.

  • Pasul 3

    Tăiați bucăți în fiecare parte a peștelui și grătar sau grătar timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Serviți cu salsa de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 483
  • Gras 38.2g
  • Saturate 7.2g
  • Carbohidrați 0,5g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 34.2g
  • Sare 0,79g
#Macrou #salsa #lamaie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *