Tipul bucătăriei:
Macrou cu salsa de lamaie
- serveste 4
- Uşor
Macroul la grătar sau la grătar este ușor de gătit, economic de cumpărat și plin de aromă. Aici este servit cu o salsa de lamaie si masline. Macroul durabil este unul dintre peștii mai ușor de găsit – căutați peștii certificati MSC din Cornwall
Ingrediente
- lămâie 1, înjumătățit
- ulei de masline
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- măsline verzi o mână, fără sâmburi și sferturi
- pătrunjel o mână
- macrou 4, eviscerată și curățată
Metodă
-
Pasul 1
Stoarceți sucul de la lămâie și păstrați-l. Tăiați din nou lămâia în jumătate, apoi răzuiți și aruncați pulpa. Dacă există o midă groasă pe coajă, tăiați jumătate. Tăiați coaja în cubulețe.
-
Pasul 2
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga lamaia si se amesteca pana incepe sa se caramelizeze pe margini. Puneti intr-un bol si adaugati usturoiul si maslinele. Adăugați mai mult ulei de măsline și puțin suc de lămâie și asezonați. Se lasa sa stea 2 ore. Se amestecă apoi pătrunjelul.
-
Pasul 3
Tăiați bucăți în fiecare parte a peștelui și grătar sau grătar timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Serviți cu salsa de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 483
- Gras 38.2g
- Saturate 7.2g
- Carbohidrați 0,5g
- Fibră 0,5g
- Proteină 34.2g
- Sare 0,79g