Tipul bucătăriei:
Macrou miso cu orez brun chilli
- serveste 2
- Puțin efort
Rețetă rapidă în stil japonez pentru macrou. Grătarul este o modalitate ușoară de a găti peștele gras, iar marinada miso-mirin durează câteva minute. Serviți cu orez brun.
Ingrediente
- macrou 2 intregi (sau 4 file)
- ulei
- miso alb 4 linguri
- zahăr tos auriu 2 lingurite
- mirin 2 lingurite
- orez brun 150 g
- ghimbir bucata de 1 cm, rasa
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- ceapa verde 2, tocate fin
Metodă
-
Pasul 1
Dacă folosiți pește întreg, tăiați fileurile departe de pește și scoateți toate oasele fine pe care le puteți vedea. Ungeți fileurile și puneți-le cu pielea în jos pe tavă. Se amestecă miso, zahăr și mirin și unge amestecul peste toată carnea. Se lasă la marinat în timp ce gătiți orezul.
-
Pasul 2
Gatiti orezul brun. Puneti ghimbirul, ardeiul iute si ceapa primavara intr-un ulcior mic si adaugati putin ulei. Odată ce orezul este fiert, puneți-l într-un castron și amestecați amestecul de ghimbir și asezonați bine.
-
Pasul 3
Încinge grătarul la mare și grătar macroul timp de aproximativ 5 minute, sau până când partea de sus se rumenește și peștele se gătește. Serviți cu orezul.
Informatii nutritionale
- Kcals 612
- Gras 23.1g
- Carbohidrați 75.3g
- Fibră 3.3g
- Proteină 24.1g
- Sare 1.7g