Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de macrou murat cu verjus

Macrou murat cu verjus

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Verjus este făcut din struguri presați, necoapți, verzi și este un ingredient cu adevărat versatil. Încercați-o în această rețetă de macrou murat cu verjus de la Tom Brown, bucătar-șef la Nathan Outlaw’s The Capital din Knightsbridge


Ingrediente

  • macrou 4 fileuri, dezosate
  • ulei de rapita 1 lingura
  • castravete ½, decojit, fără sămânță și tăiat cubulețe
  • crengute de marar a servi

MURATURI

  • verjus 250 ml
  • boabe de piper alb 1 lingura
  • seminte de coriandru 2 lingurite
  • foi de dafin 2
  • eşalotă 2, feliate fin
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ardei iute verde 1, însămânțat și tocat
  • zahăr tos auriu 100 g

Iaurt cu hrean

  • cremă de hrean 1 lingura
  • iaurt grecesc gros 6 linguri

ULEI DE MARAR

  • ulei vegetal 250 ml
  • mărar o gramada

A SERVI

  • struguri roșii 4, feliate subțiri
  • ceapă murată cu coajă de argint 4, înjumătățit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge toate ingredientele murăturilor într-o tigaie cu 2 lingurițe de sare și fierbe timp de 2 minute. Scoateți lichidul de pe foc și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Puneți fileurile de macrou, cu pielea în jos, într-un vas puțin adânc și turnați peste murătura. Folie folie pe suprafața macroului pentru a vă asigura că sunt scufundate în lichid. Se da la frigider pentru 24 de ore.

  • Pasul 2

    Pentru a face iaurtul cu hrean, amestecați ingredientele cu un praf de sare. Puneți într-o pungă mică și răciți până când sunt gata de servire. Se amestecă uleiul vegetal cu grămada de mărar și un praf de sare într-un blender sau lichider, apoi se strecoară prin muselină sau o cârpă J curată, rezervând uleiul verde. Se va păstra, acoperit, la frigider, timp de o săptămână.

  • Pasul 3

    Lăsați peștele și marinada să ajungă la temperatura camerei cu 1 oră înainte de a le servi. Scoateți fileurile de macrou și uscați cu hârtie de bucătărie. Strecurați lichidul de decapare rămas. Bateți 50 ml din lichidul strecurat cu 1 lingură ulei de rapiță pentru a face un dressing. Adăugați castravetele și asezonați.

  • Pasul 4

    Așezați câteva bucăți de iaurt pe 4 farfurii și puneți deasupra fileurilor de macrou, cu pielea în sus. Stropiți peste dressing câteva bucăți de castraveți, felii de struguri și jumătate de ceapă murată. Se adauga putin ulei de marar si cateva crengute de marar. Se servește cu o salată simplă sau cu o pâine crustă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 432
  • Gras 35.6g
  • Saturate 8.8g
  • Carbohidrați 7.5g
  • Zaharuri 7.1g
  • Proteină 20.2g
  • Sare 0,8g
.
#Macrou #murat #verjus
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *