Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de macrou cu piure de conopida

Macrou sicilian cu piure de conopida

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de macrou sicilian cu piure de conopidă este rapidă și ușoară, dar bogată în aromă


Ingrediente

  • stoc de legume 1 cub
  • lapte 200 ml
  • cartof făinoase 100 g, decojite și tăiate cubulețe de 2 cm
  • conopidă ½ cap, rupt în buchete
  • nucşoară pentru răzătoare
  • ceapă 1, feliat
  • ulei de masline
  • nuci de pin 2 linguri
  • sultane 2 linguri
  • oțet balsamic 2 linguri
  • Miere 2 lingurite
  • file de macrou 4
  • mărar tocat pentru a face 1 lingura, plus mai mult pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se pune la fiert o cratiță de mărime medie cu apă, fărâmițată în cubul de bulion cu jumătate din lapte. Când bulionul fierbe, puneți cartofii și conopida și fierbeți timp de 8 minute până când ambele sunt foarte fragede.

  • Pasul 2

    Scurgeți legumele peste o altă tigaie sau castron pentru a prinde apa de gătit. Puneți legumele înapoi în tigaia goală cu laptele rămas, sare, piper și o răzătoare bună de nucșoară și piure, înainte de a termina cu un blender pentru a obține un piure foarte fin. Doriți o consistență moale, așa că adăugați un strop de apă de gătit dacă este necesar.

  • Pasul 3

    Prăjiți ceapa în 2 linguri de ulei într-o tigaie până se înmoaie. Când începe să se caramelizeze, amestecați pentru un minut nucile de pin și sultanele. Adăugați oțetul și mierea cu 2 linguri de apă și fierbeți ușor la foc mic pentru a reduce puțin.

  • Pasul 4

    Încinge grătarul la mare. Ungeți macroul cu 1 linguriță de ulei pe ambele părți și puneți la grătar cu pielea în sus timp de 2-3 minute, până când pielea se formează și fileurile sunt fierte.

  • Pasul 5

    Se amestecă mararul prin ceapa lipicioasă și se încălzește din nou piureul de conopidă dacă este nevoie. Se invarte piureul peste doua farfurii, se aseaza deasupra fileurile de macrou si se pune peste ceapa cu o lingura cu inca cateva frunze de marar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 831
  • Gras 47,8g
  • Saturate 8.7g
  • Carbohidrați 50.1g
  • Fibră 6.4g
  • Proteină 46.9g
  • Sare 2g
.
#Macrou #sicilian #piure #conopida
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *