Tipul bucătăriei:
Macrou sos cu salata de castraveti
- serveste 4
- Puțin efort
Se pune peste noapte în oțet de vin alb și se servește cu o lovitură de hrean, aceasta este cea mai bună rețetă de macrou. Salata crocantă de castraveți trece prin uleiul peștelui și este complimentul perfect. Se serveste ca aperitiv sau fel principal cu cartofi noi.
Ingrediente
- macrou 2 întregi sau 4 fileuri
- sare de mare
- castravete 1
- ulei de masline
- sos de hrean iute 2 linguri
- crème fraîche 6 linguri
lichid de adaos
- otet de vin alb 500 ml
- zahăr pudră 250 g
- boabe de piper negru 1 lingura
- bete de scortisoara 2, rupt în bucăți
- boabe de ienibahar 5
- ceapa rosie 1, feliat
- praz ½, feliat
- morcov 1, feliat
Metodă
-
Pasul 1
Dacă fileți singur peștele, nu-l cumpărați eviscerat. Este mai ușor să scoți fileurile când sunt întregi. Faceți o incizie în spatele capului, apoi treceți cuțitul pe coloana vertebrală și continuați să tăiați în mișcări lungi, aproape de os, până când fileul se desprinde.
-
Pasul 2
Dacă vă simțiți curajos, puteți îndepărta oasele acelor făcând o incizie în formă de V în mijlocul părții carne a fileurilor și îndepărtând oasele într-o singură linie (nu treceți prin piele). Daca nu, le poti scoate cu penseta dupa uscare, cand va fi mai usor.
-
Pasul 3
Sărarea peștelui. Acest lucru va începe să scoată umezeala din file și va începe procesul de întărire. Presărați ½ linguriță de sare de mare în fundul unui vas care va lua fileurile într-un singur strat. Pune macroul cu carnea în jos, apoi mai presară ½ linguriță sare deasupra. Se da la rece 2-3 ore.
-
Pasul 4
Efectuarea lichidului de injectare. Aduceți 1 litru de apă la fiert într-o tigaie mare. Adăugați oțetul și zahărul și amestecați până se dizolvă. Adăugați condimentele și legumele și asezonați cu puțină sare de mare. Opriți focul și lăsați lichidul să se răcească complet.
-
Pasul 5
Se strâng fileurile. Ungeți excesul de sare din file, apoi turnați peste lichidul răcit. Se acopera cu folie alimentara apoi se da la frigider si se lasa 24 de ore.
-
Pasul 6
Terminând vasul. Curățați castraveții, întorcându-l tot timpul, astfel încât să ajungeți cu panglici tip pappardelle (opresteți când ajungeți la semințe). Se imbraca castravetele cu putin lichid, putin ulei de masline si condimente. Amestecați hreanul și crème fraîche.
Tăiați macroul în bucăți de 4 sau 5. Îngrămădiți castraveții în centrul fiecărei farfurii și înconjurați cu macrou. Îmbrăcați farfuriile cu niște legume și puțin lichid, apoi puneți o quenelle [a small scoop] de crema de hrean la mijloc si mai stropim putin ulei peste peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 545
- Gras 41,7g
- Saturate 11.9g
- Carbohidrați 13.8g
- Fibră 0,8g
- Proteină 29.5g
- Sare 2,77g