Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de macrou cu țelină și lămâie servită pe o farfurie rotundă alb-deschis pe o masă din lemn maro închis

Macrou, țelină și lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 ca starter
  • Un mic efort

Verificați această rețetă simplă de macrou cu țelină caldă de lămâie. Această rețetă impresionantă de început vine de la bucătarul-șef Johnnie Crowe de la Nest din Hackney


Ingrediente

  • ulei vegetal 400 ml
  • lămâi 3, 2 curățate de coajă, 2 sucuri, 1 zestrat
  • ou 1
  • file de macrou 6, oasele pinului eliminate
  • sare de mare fină 125g
  • pesmet panko 75g
  • țelină ½, decojit (aproximativ 350g)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți uleiul într-o tigaie cu cojile de lămâie la foc mic. Folosiți un termometru pentru a menține uleiul la aproximativ 60 ° C timp de 2 ore la foc mic, apoi răcoriți. Alternativ, puteți cumpăra ulei cu infuzie de lămâie din marile supermarketuri. Odată răcit, folosiți un blender mic sau bătători electrice pentru a amesteca oul, 1/ 2 sucul de lămâie și ceva condiment. Adăugați încet 250ml din uleiul de lămâie, până când este gros și lucios.

  • Pasul 2

    Puneți fileurile de macrou într-o tavă, cu pielea în jos și presărați sarea până când acestea sunt acoperite. Se răcește timp de 10 minute înainte de a spăla ușor sarea și de a-l usca bine cu hârtie de bucătărie.

  • Pasul 3

    Se prăjesc pesmetul în 3 linguri de ulei de lămâie, amestecând constant până se rumenesc. Se ia de pe foc și se adaugă coaja de lămâie. Misto.

  • Pasul 4

    Tăiați țelina în bețișoare subțiri. Se prajeste in putin ulei de lamaie si cateva condimente timp de 5 minute sau pana cand tocmai s-a fiert, apoi se adauga zeama de lamaie ramasa.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, ardeți partea de piele a macroulului sau prăjiți cu pielea în jos într-o tigaie antiaderentă foarte fierbinte timp de 2 minute, apoi răsturnați și gătiți timp de 20 de secunde. Se servește cu țelină caldă, pesmet și maia de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 572
  • Gras 48.9g
  • Saturează 6g
  • Carbohidrați 10.1g
  • Zaharuri 1.3g
  • Fibră 3.4g
  • Proteină 2.1g
  • Sare 3.2g
.
#Macrou #țelină #și #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *