Tipul bucătăriei:
Macrou, țelină și lămâie
- servește 6 ca starter
- Un mic efort
Verificați această rețetă simplă de macrou cu țelină caldă de lămâie. Această rețetă impresionantă de început vine de la bucătarul-șef Johnnie Crowe de la Nest din Hackney
Ingrediente
- ulei vegetal 400 ml
- lămâi 3, 2 curățate de coajă, 2 sucuri, 1 zestrat
- ou 1
- file de macrou 6, oasele pinului eliminate
- sare de mare fină 125g
- pesmet panko 75g
- țelină ½, decojit (aproximativ 350g)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți uleiul într-o tigaie cu cojile de lămâie la foc mic. Folosiți un termometru pentru a menține uleiul la aproximativ 60 ° C timp de 2 ore la foc mic, apoi răcoriți. Alternativ, puteți cumpăra ulei cu infuzie de lămâie din marile supermarketuri. Odată răcit, folosiți un blender mic sau bătători electrice pentru a amesteca oul, 1/ 2 sucul de lămâie și ceva condiment. Adăugați încet 250ml din uleiul de lămâie, până când este gros și lucios.
-
Pasul 2
Puneți fileurile de macrou într-o tavă, cu pielea în jos și presărați sarea până când acestea sunt acoperite. Se răcește timp de 10 minute înainte de a spăla ușor sarea și de a-l usca bine cu hârtie de bucătărie.
-
Pasul 3
Se prăjesc pesmetul în 3 linguri de ulei de lămâie, amestecând constant până se rumenesc. Se ia de pe foc și se adaugă coaja de lămâie. Misto.
-
Pasul 4
Tăiați țelina în bețișoare subțiri. Se prajeste in putin ulei de lamaie si cateva condimente timp de 5 minute sau pana cand tocmai s-a fiert, apoi se adauga zeama de lamaie ramasa.
-
Pasul 5
Pentru a servi, ardeți partea de piele a macroulului sau prăjiți cu pielea în jos într-o tigaie antiaderentă foarte fierbinte timp de 2 minute, apoi răsturnați și gătiți timp de 20 de secunde. Se servește cu țelină caldă, pesmet și maia de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 572
- Gras 48.9g
- Saturează 6g
- Carbohidrați 10.1g
- Zaharuri 1.3g
- Fibră 3.4g
- Proteină 2.1g
- Sare 3.2g