Skip to content

Tipul bucătăriei:

Mărar și somon fript curat cu zahăr

Mărar și somon fript curat cu zahăr

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aceasta este o cură cu adevărat ușoară, spre deosebire, de exemplu, de gravadlax, care durează câteva zile. Zahărul și sarea vor întări ușor pulpa. Puteți marina acest lucru peste noapte, dacă doriți, dar clătiți cura mai întâi.


Ingrediente

  • somon 1 parte întreagă, pe piele
  • sare de mare grosieră 50 g
  • zahăr Demerara 150 g
  • lămâie 1, zestă
  • mărar o grămadă mică, plus suplimentar pentru a servi
  • felii de lămâie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți somonul pe o tavă sau un vas mare cu pielea în jos. Amestecați sarea, zahărul, lămâia și mararul și acoperiți cu ea suprafața cărnii. Se da la frigider si se lasa 6-8 ore.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Clătește cura și pune pe o tavă de copt. Se prăjește timp de 20 de minute. Serviți doar cald sau la temperatura camerei, împrăștiat cu puțin mai mult mărar tocat și câteva felii de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 251
  • Gras 13.8g
  • Carbohidrați 6.3g
  • Proteină 25.3g
  • Sare 2.3g
#Mărar #și #somon #fript #curat #zahăr
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *