Tipul bucătăriei:
Merguez picant și tava de cod prăjită
- servește 6
- Uşor
Merguezul de miel picant și afumat conferă acestui sos o aromă bogată, profundă și se combină foarte bine cu codul. De asemenea, ați putea folosi chorizo de gătit pentru un rezultat similar
Ingrediente
- cârnați merguez 8, tăiate în bucăți
- ceapa 2, tocat
- harissa 2-3 linguri, în funcție de cât de picant doriți
- roșii cherry 2 cutii de 400 g
- măsline verzi nocellara 100g
- coadă de cod 800g, tăiate în 6 bucăți
- ulei de masline
- patrunjel cu frunze plate 1 buchet, tocat
- lămâi 2, tăiat în pene
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Puneți cârnații în fundul unui vas de copt sau prăjit. Prajiti 10 minute pana se rumeneste la exterior, apoi amestecati ceapa si prajiti inca 10 minute. Se amestecă harissa și roșiile și se pun la loc în cuptor pentru 20 de minute.
-
Pasul 2
Se amestecă prin măsline, apoi se așează bucățile de cod în sos, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se condimentează. Puneți din nou în cuptor pentru 10-12 minute sau până când codul este gătit. Se împrăștie cu pătrunjel și se servește cu pene de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 372
- Gras 15.5g
- Saturează 5.6g
- Carbohidrați 13.0g
- Zaharuri 8.7g
- Fibră 3.7g
- Proteină 43.2g
- Sare 1,98g